Hava Durumu

Bursa-Bordeaux işbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 07:21
Bursa ve Fransa’nın ünlü Bordeaux şehri büyük bir işbirliği projesine imza atıyor. Şu anda Bordeaux Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yürüten Fransa eski Başbakanı ve eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe ‘nin 12 Haziran’da getirmiş olduğu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep  Altepe tarafından kabul gören işbirliği önerisi hayata geçiriliyor.
Juppe, ayrıca bir büyük Türk dostu 1964 yılında balayını Türkiye ve Bursa’da geçirmiş. 2017 yılında da Fransa’da yapılacak Devlet Başkanlığı seçiminde Sarkozy’nin karşısına çıkacak. 
Bu işbirliği kapsamında iki büyükşehir her anlamda bir işbirliğine girerek ticaretten, sanayiye oradan  sanat ve kültüre uzanan geniş bir yelpaze içinde çalışmalar yapacak.
Bilindiği gibi eski bir Roma kenti olan Bordeaux, Fransa’nın en tanınmış şehirlerinden birisi. Bir tarım, turizm, sanayi ve de uzay-havacılık başkenti.
Bu işbirliğinin çalışma ve protokolları ilgili birimlerce sürdürülmekte.
Yine bu kapsamda nisan ayında Fransa’nın Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak, Proje Lideri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Osman Orhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dış İlişkiler Müdürü Hüseyin Buran, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Danışmanı Ahmet Erdönmez ve Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Fransa’nın Bordeaux kentine gittiler.
Kasım ayında da Fransa’dan heyet Bursa’ya gelecek.
Çok önemli bir işbirliğine yol alınıyor. Recep Altepe ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum.

Erguvan Gönüllüleri ve Kır Çiçekleri

Erguvan Gönüllüleri, Bursa’da çeşitli alanlarda sosyal sorumluluk bilinciyle topluma katkı koymaya çalışan bir grup seçkin kadınımızdan oluşuyor.
Bu kadınlarımız bu sefer kollarını Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin Güler – Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu’na katkı sağlamak için sıvadılar.
Fulya Parlamış’ın koordinatörlüğünde ödüllü şefimiz Ömür Akkor’un danışmanlığında “Kır Çiçekleri İçin Sofralar” isimli kitap doğdu. Yaklaşık 250 sayfalık bu kitapta  Bursa’nın tanınmış isimlerinden Esra Şankaya, Tülin Türkün, Nuran Kızıl-Aliki Kızıl, Şule Uyar-Pelin Uyar Haşhaş, Ferah Gürsel, Neslişah Alkoçlar, Esin Şeker ve Şahika Matlı evlerini açıp, çeşitli yemek tarifleri verdiler.
Sonuçta ortaya güzel bir kitap çıktı. Bu kitaba Burdan Yumurta, Uludağ İçecek, Agro Lal Domates, Penguen, Eker, Özdilek, Bupiliç, Sütaş ve Raya Organik de katkı koydu. 
Kitabın tüm geliri Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin Güler – Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu’na bırakılıyor.
Erguvan Gönüllüleri’ni kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.