Hava Durumu

Bursa Bilim Şenliği

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2014 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2014 08:43

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği “Bilim Şenliği”, “Yenilenebilir Enerji” ana temasıyla, 2 - 4 Mayıs tarihleri arasında Merinos Parkı’nda yapılacak.
“Başımıza İcat Çıkarın” fikriyle faaliyetlerine yön veren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından organize edilen program kapsamında gün boyunca sürecek bilimsel etkinlikler sayesinde bilimseverler bilimle dolu 3 gün yaşayacak.
Etkinlikte güneş ve hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan 20 araç bulunuyor. Ayrıca, elektrik- elektronik, tekstil, kimya gibi atölye çalışmaları, eğlenceli ve öğretici deneyler içeren bilim şovları ile İtalyan, İngiliz, Fransız ve Hollandalı gruplar tarafından sahnelenecek olan özel şovlar da şenlikte yer alıyor.
Bilimsel olgularla ilgili merak edilenlerin cevap bulacağı ‘Şaşırt Beni’ köşeleri ve birbirinden farklı birçok deney düzeneğiyle tanışma fırsatları ‘Bilim Şenliği’nin katılımcılarını bekliyor.
Öte yandan 180 proje standı, 25 mesleki yönlendirme çadırı, bireysel deney düzenekleri geliştirmiş ve patent almış Türkiye çapında 30 mucit, bilimsel çalışmalar yürüten 10 bilim merkezi ve 45 üniversite kulübü de şenlikte yer alacak.
Bu değerli etkinliği başından beri desteklediği için Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, etkinliği her yıl yenilikleriyle geliştirdiği için de Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’a teşekkür ediyorum.


TÜHİD Bursa’da

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği-TÜHİD tarafından düzenlenen "TÜHİD Anadolu Buluşmaları"nın ikincisi Bursa'da devam ediyor.
Şekerbank'ın Ana Sponsor olduğu etkinlik, BTSO-Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 37.Komitesi ve BHİD-Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nin de desteğiyle 15 Nisan Salı günü BTSO Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.
Dört ayrı panelden oluşan etkinlik sabah 10:00’da başlayıp 16:30’a kadar sürecek.
Etkinliğe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay başta olmak üzere, belediye başkanları, BTSO üyeleri, işadamı dernekleri yöneticileri ve üyeleri, Bursa Halkla İlişkiler Derneği ve Bursa Reklamcılar Derneği üyeleri ile akademik çevreler ve öğrenciler katılıyor.
 

Bursa Bıçağı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen “Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması”na başvurular, 14 Nisan Pazartesi günü başlıyor.
Yarışmada geleneksel Bursa bıçaklarının da marka haline getirilmesi ve aynı zamanda bıçak üretimi yapan her üretici ile el becerisi, tasarım ve kabiliyetine güvenen vatandaşların desteklenmesi hedefleniyor.
Bu yıl mutfak ve kasap bıçağı, kılıç, hançer ve av bıçakları, çakı, testere ile döner, pastırma ve börek bıçağı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya başvurular, 14 Nisan – 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başvuru formları da www.bursa.bel.tr adresli web sitesinden veya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.