Hava Durumu

Bursa Araştırmaları Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 07:24
Değerli gazeteci-yazar büyüğümüz Yılmaz Akkılıç adına verilen Bursa Araştırmaları Ödülü 2015’in ödül töreni perşembe günü yapılıyor.
28 Nisan Perşembe günü saat 19;30’da Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi’nde yapılacak ödül töreninde dereceye girenler ödüllerini alacak.
Bu yıl altıncısı verilen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nü  değerlendiren Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Neslihan Sam, Doç, Dr. Tülin Vural Aslan, Şafak Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan jüri şu isimleri ödüle layık buldu:
“ Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu doktora kategorisinde Sermin Çakıcı, yüksek lisans ka-
tegorisinde Damla Çinici, akademi dışı kategoride Fehmi Enginalp aldı. Yapıtı yüksek lisans kategorisinde ödüle aday olan Kamil Kellecioğlu da seçici kurulun özel ödülünü kazandı.” 
Yılmaz Akkılıç büyüğümüz bu kentin kültürüne çok şey bırakmıştı. Onun adına düzenlenen bu yarışma da çok önemli bir yarışma. 
Dereceye girenleri gönülden kutluyorum.

Büyükşehir’e verimlilik ödülü


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın her yıl periyodik olarak düzenlediği ‘2016 Verimlilik Proje Ödülleri’, başkentte yapılan törenle sahiplerini buldu. 
Organizasyonda, Bursa Büyükşehir Belediyesi de birimlere anlık araç tahsisini mümkün kılan ‘Makine ve Sürücü Verimliliğini Artırma Projesi’yle ödüle layık görüldü.
Kutluyoruz.

Ayhan Kızıl’ı anma konseri


Geçtiğimiz yıl 21 Nisan’da aramızdan aniden ayrılan Uludağ Üniversitesi eski Rektörü ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucularından Prof.Dr.Ayhan Kızıl, perşembe günü BBDSO’nun düzenleyeceği anma konseri ile anılıyor.
Geçen haftaki ölüm yıldönümünde düzenlenen mevlitin ardından, perşembe günü onu notalarla anacağız.
Konserde BBDSO’yu Şef Mikhail Kırchhoff (İskrov) yönetecek. Solist olarak Ali Başeğmezler’i dinleyeceğiz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.