Hava Durumu

Bursa Adliye Sarayı

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 07:51
Bursa gündemini uzunca bir süredir yeni yapılacak olan Adliye Sarayı/Kompleksi işgal etti. Uzun yıllar Bursa Adliyesi’nin gereksinimlerini karşılayacak olan bu yeni ve çağdaş kompleksin nereye yapılacağı, uzun tartışmalara konu oldu.
Sonunda BUTTİM’in yanındaki  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yanına yapılması kararlaştırılmıştı. Bugün, yarın temel atılacağı konusu hep yazıldı, çizildi. 
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç bu konuyla yakından ilgilendi. Yapılacağı söylenen yerinde Bursa Cumhuriyet Başsavcısı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile incelemelerde bulundu.
Bu konu ile ilgili ocak ayında da bir resmi gelişme oldu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü’ne bir yazı yazdı. 
9 Ocak 2015 tarihli ve Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihad Koçak imzalı yazıda, Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı’nın bazı konulardaki talepleri iletildi.
Anlaşıldığı kadarıyla Bursa Adliye Sarayı ile ilgili bazı altyapı teknik detay çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Bir bakarsınız, seçim öncesi temeli bile atılmış olur.
Bursamıza yakışır bir adliye sarayı, uzun yıllardır gereksinim duyduğumuz bir yer. Mevcut binada koca hakimlerin çalıştıkları, adeta yerin altındaki ofisleri görseniz, siz de utanırsınız.
Hayırlısı.

Burası sakin, karşı kıyıda cephe var

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı münasebetiyle bugün Bursa Kent Müzesi’nde önemli bir kartpostal sergisi açılıyor.
1915 yılında Çanakkale Savaşı’nda Bozcaada’ya konuşlanan Fransız birliklerinin, ailelerine göndermiş olduğu 300 kartpostaldan oluşan bu özel sergi, bugün saat 15:00’te açılıyor.
“Burası sakin karşı kıyıda cephe var” adını taşıyan sergi Bursa Türk Fransız Alliance Française Kültür Derneği tarafından organize edildi. 
Bu sergi sırasında Bursa Kent Müzesi’nde  ücretsiz olarak 6 adet de Çanakkale Savaşı ile ilgili film gösterimi gerçekleşecek.

Şampiyonlar ödüllendirildi

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda dün spor ile ilgili güzel bir toplantıya şahit olduk.
Bursa Gençlik Hizmetleri  ve Spor Müdürlüğü organizasyonunda 2014 yılında Gençlik Olimpiyatları, Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonaları’nda dereceye giren sporcu ve antrenörler ödüllendirildi.
Ödülleri Bursa Valisi Münir Karaloğlu verdi.
Dereceye giren tüm sporcu ve onların antrenörlerini kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.