Hava Durumu

Bursa Adalet Kampusu

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2015 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 07:40
Ülkemizdeki en modern Adliye Kompleksi Bursa’mıza yapılacak. Uzunca bir süredir Bursa kamuoyunun gündeminde yer tutan Bursa Adalet Kampusu ile ilgili gelişmeler devam ediyor.
Son olarak ocak ayı içinde Adalet Bakanlığı’ndan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan yazıda BUTTİM yanındaki alana yapılacak yeni Adalet Kampusu’nun altyapı çalışmaları ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce istenen bilgilere, ilaveten yeni bilgiler istenmişti.
Bursa Adalet Kampusu son derece modern ve çağdaş bir yapı olarak karşımıza çıkacak. Yaklaşık 450 bin metrekarelik kapalı alan ile Bursa’nın nerede ise en büyük kapalı alanına sahip olacak. Proje yaklaşık  400 milyon TL’lik bir proje. Bunun ilk aşamasında 100 milyon TL’lik Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri binası yapılacak. Bilindiği gibi bu mahkemeler bir biçimde bölgesel yargıtay işlevini görüyor. Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri’nde Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova’daki davalar görülüyor. Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılığı’na, daha önceden Bursa Cumhuriyet Başsavcısı olan Sait Gürlek atanmıştı.
Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri’nin yeni binası yaklaşık 84 bin metrekarelik bir kapalı alanı kapsayacak.  Bunun ihaleye çıkarılması için yaklaşık bedelinin yüzde 10’u gerekmekte. Adalet Bakanlığı bu kaynak olan 10 milyon TL’yi sağladı. Önümüzdeki günlerde bunun ihalesi yapılıp, temeli atılacak.
Bursa Adalet Kampusumuz, sürdürülebilir enerji verimliliği esaslarına göre planlandı. Burada güneş panelleri ve yer kaynaklı ısı pompaları kullanılarak, enerji üretilecek. Kampus kendi enerjisini, kendisi üretecek modern bir yapı olacak. Bu kampus AB müktesebatına uygun, ulusal yargı istemimizin kurallarına göre planlandı. 
Evet, kızsak da, yargılasak da, güvenimiz azalsa da, itibarı zedelense de,  adalet hepimize bir gün lazım. Bu adalet sistemi bizim adalet sistemimiz. Ve adalet hepimizin tek güvencesi. Sığınacağımız son nokta. 

‘Türkiye Adaletini Arıyor’ başladı

Bursa Barosu öncülüğünde dünkü 5 Nisan Avukatlar Günü’nde başlatılan “Türkiye Adaletini Arıyor” yürüyüşü ve projesi büyük ilgi gördü.
Bursa Kent Meydanı’nın tamamen dolduğu miting ile başlayan bu etkinlik, 12 Nisan’da İzmir’de son bulacak. 
Bursa’da başlatılan bu etkinlikte ilk konuşmayı Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz  yaptı. Ekrem Başkan’ın ardından Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof.Dr.Fazıl Sağlam , İstanbul Barosu Başkanı Doç.Dr.Ümit Kocasakal, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Ankara Adliyesi Yargıcı Mustafa Karadağ ile Yarsav temsilcisi birer konuşma yaptılar.
Son konuşmayı ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu yaptı.
Özünde mitinge katılan, mitingde konuşan, mitinge katılamayan herkesin ortak dileği “Adalet”ti. Onun için bu yürüyüşün adı da “Türkiye Adaletini Arıyor” oldu.
Adaletin her zaman şaşmaz terazisi ile adalet dağıtması dileğiyle.

BUSİAD ve BOSİAD işbirliği

BUSİAD yönetimi BOSİAD’ın yeni  Başkanı İlker Oral ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Bu ziyarette masaya BOSİAD’ın gündemine aldığı ve sanayinin ihtiyaçlarına uygun öğrenci yetiştirecek yeni bir teknik meslek lisesi projesi için işbirliği yapma konusu yatırıldı.
BOSİAD Başkanı İlker Oral, Türkiye’nin TÜSİAD’dan sonraki ikinci SİAD’ı konumunda olan ve günümüze dek ülke sanayisi adına önemli çalışmalar gerçekleştiren BUSİAD’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. BUSİAD Başkanı Günal Baylan da kendilerini ağırladıkları için BOSİAD’a teşekkür ederek, yeni dönemde birlikte proje geliştirmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.