Hava Durumu

Bursa 15 Temmuz Üniversitesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2016 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 07:33
CHP Bursa Milletvekili Op.Dr.Ceyhun İrgil aynı zamanda TBMM Milli Eğitim Komisyonu’ndaki tek Bursa milletvekili.
FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 667 sayılı OHAL KHK’sı ile kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin yerine Bursa 15 Temmuz Üniversitesi  kurulması hakkında bir kanun teklifi verdi.
Ceyhun İrgil şöyle diyor:
“Geçtiğimiz hafta Meclis’ten İzmir Üniversitesi ile Gediz Üniversitesi’nin yerine iki yeni üniversitenin kuruluş kanunu geçti. Pekala aynı yöntemle Orhangazi yerine yeni bir üniversite kurulabilir”
İrgil’in gerekçesi şöyle:
“Bursa ilindeki toplam üç üniversiteden birinin faaliyetinin sona erdirilmesi ile Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa ilindeki üniversite sayısı ikiye düşmüştür, bu da kentteki sosyal ve ekonomik dinamizmin azalmasına neden olacaktır. Eğitim için gerekli her türlü imkanın bulunduğu kurumun taşınmaz ve taşınır tüm mal varlıklarıyla yine eğitim için kullanılması, kamu kaynaklarının israfını önleyecek ve yerinde kullanılması anlamına gelecektir.”
Bence bu önemli bir teklif. İrgil bu noktada tüm Bursa milletvekillerini ikna ederse önemli bir iş başarılmış olur. Burada AK Parti Bursa milletvekillerine de büyük görev düşüyor. Pası CHP veriyor ve top AK Parti’de.

Süreç nasıl işler?


Şu anda meclis tatilde. Komisyonlar da çalışmıyor. Ekim başında meclis ile birlikte komisyonlar da çalışacak. Burada Ceyhun İrgil’in ilk işi 25 kişinin bulunduğu TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nu ikna etmek.
Eğer bu komisyondan geçerse konu Meclis’e gelecek. Meclis’te ise eğer AK Parti, CHP ve MHP Bursa milletvekilleri Bursa için tek ses olursa bu iş biter. Bitmelidir de.

Kadrolar iyice soruşturulmalı


Bu yeni kurulacak Bursa 15 Temmuz Üniversitesi için şu anda açığa alınan tüm idari ve akademik kadrolar ciddi bir denetimden ve güvenlik soruşturmasından geçirilmeli. Günahsızlar ayıklanmalı.
Konu ile ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, yeni kurulacak üniversite için kapatılan Orhangazi Üniversitesi’ndeki akademisyenler ve memurların da güvenlik soruşturmasından geçirilerek, suçsuz olanların aynı haklarla görevlerinin devamına ilişkin düzenlemeye yer verilmeli, diyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.