Hava Durumu

Burkay’a geçmiş olsun

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2015 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2015 07:17
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Acıbadem’de bir by pass ameliyatı oldu. Dün itibarıyla kısa bir tatile çıkacak olan Başkan Burkay, önceki akşam BTSO’daki çalışmalarını tamamladıktan sonra, eşi ile birlikte tatil için alışverişe çıkar.
Alışveriş sonucu göğsünde bir ağrı hisseden Burkay, Acıbadem Hastanesi’ne gelir. Orada kalp damar cerrahı Prof.Dr.Hayati Özkan tarafından kontrolden geçen Burkay, hemen by pass ameliyatına alınır. 
Ameliyatı başarılı geçen Burkay, dünü ve bugünü yoğun bakımda geçirecek daha sonra odasına alınacak.
İbrahim Burkay’a geçmiş olsun diyorum. İyi ki erken davranıp, hastaneye gidip, kriz geçirmeden müdahale şansı yakalamış.

BUTGEM uluslararası platformda

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, kısa adıyla UNDP’nin periyodik dergisi BUTGEM’i anlatıyor.
Bundan bir süre önce de UNDP tarafından anlatılan BUTGEM artık gelişmekte olan ülkelere bir rol model olarak sunuluyor.
Son sayısında yaklaşık 20 sayfayı BUTGEM’e ayıran UNDP, BEGEV’in BUTGEM’e geçiş öyküsünü ve bugün dünyaya bir model olan BUTGEM’in günümüzdeki durumunu sayfalarında anlatmakta.
Dergi son sayısında Türkiye’den dersler başlığıyla “Özel sektör nasıl yetenek ve becerileri geliştirebilir?” konusunu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı’nın Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) üzerinden masaya yatırmış.

Ulcay’dan BAP rekoru

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, göreve geldikten sonra ikinci kez başkanlık ettiği Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu’nda proje akışını hızlandırıcı bir dizi yenilik yaptı. 
Komisyonun ilk toplantısında brifing alan Rektör Prof. Ulcay, proje onay, süreç ve kapsamlarıyla ilgili değişiklikler yaptı. 
Uludağ Üniversitesi’nin “3. Nesil Üniversite” vizyonunu gerçekleştirmede en önemli konulardan biri olan proje yapma kapasitesini artırmaya yönelik  BAP yönergesinde revizyona giden Rektör Ulcay, öncelikle komis-yonun altı ayda bir yapılan toplantılarının her ay yapılmasını sağladı. 
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, son BAP toplantısında 4 milyon lira değerindeki 56 projeyi bir kalemde onaylayarak Uludağ Üniversitesi’nde bir rekora imza attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.