Hava Durumu

BUGİAD ve hizmet

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2014 08:07

Bursa’da Almira Otel’de dün BUGİAD’ın öncülüğünde bir basın toplantısı düzenlendi.
Bu toplantıya Hizmet hareketine destek veren Bursa’daki 35 sivil toplum örgütü katıldı.
Toplantıda BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er tüm STK’lar adına bir açıklama yaptı.
Tüzüğünde yolsuzluklarla mücadele için savcıların yetkilerinin arttırılacağını vadeden bir hükümetin, dört bakanının istifasına yol açan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını örtbas etmesini, savcılara baskı yapmasını, hatta hepsine el çektirmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirten Er, şöyle devam etti:
“Emniyet ve yargıdaki tasviyeler yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu karartmaya yöneliktir. 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde bile böyle kıyım olmamıştır. Ayrıca, yalancı pegamberler, sahte veliler, içi boş, kalbi boş, zihni boş alim müsveddeleri söylemleri toplumda kutuplaşmaya yol açmaktadır.
Bulundukları kamu kurumunda amirlerini dinlemeyen birtakım bürokrat,  amir, memur varsa bu insanlar somut delillerle yargıya intikal ettirilmelidir. Toplumu birleştirme görevi olanlar örgüt, karanlık çete, haşhaşi gibi söylemlerle toplumu ayrıştırmaya çalışmaktadır.“

BUGİAD’DAN TÜSİAD ve TUSKON’A DESTEK

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, Başbakan Erdoğan’ın TÜSİAD’a karşı söylemleri ile ilgili olarak sorulan bir soruya bir değerlendirme yaptı.
TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’a yönelik Başbakan’ın “Vatan haini” söylemi ile çok ağır bir söylemde bulunduğunu belirten Ali Fuat Er, “yöneticilerimiz TÜSİAD ve TUSKON gibi iş dünyasının söylemlerini göze almalıdır. Onlar Türkiye’nin en büyük ihracatını yapan en büyük şirketleridir” dedi.

BARODAN TEPKİ VAR

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz bir açıklama yaptı.  Önceki gün  6.İcra Müdürü Nuri Zengin icra satış işlemi sırasında saldırıya uğramıştı. Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan Demiröz şöyle dedi:
“Bu saldırının yargısal faaliyet sırasında gerçekleşmiş olması olayı daha da vahim kılmaktadır. Daha önce de gerek meslektaşlarımıza gerekse yargı alanında çalışan arkadaşlarımıza saldırılar olmuştu. Görevini yaparken saldırıya uğrayan basın mensuplarımızı da unutuyor değiliz.
Bursa Barosu olarak hayatın her alanında nefreti ve şiddeti reddediyoruz. Ancak bu çirkin saldırıyı kararlılıkla  kınıyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz. 6.İcra Müdürümüz Nuri Zengin yalnız değildir.”

1.AMBULANS RALLİSİ

 TAPDER, Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik’lerin tek çatıda birleştiği, tek yürek olarak ortak sorun ve  eksiklerin giderilmesi amacıyla çalışmalar yapan bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
TAPDER’in Bursa’da da şubesi bulunuyor.
TAPDER, Bursa Şubesi  ilginç bir ralli düzenliyor.
1 Şubat’ta BUTTİM’de otopark alanında başlayacak  1.Ambulans Rallisi’nin  startı saat 10:00’da veriliyor.
Rallide açılış ve ekip tanıtımlarının ardından yapılacak ralli sonucunda katılanlara birer katılma belgesi verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.