Hava Durumu

BUFSAD ve Gurbahane-i Laklakan

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 08:33
BUFSAD, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği 1986 yılında Güven Aktaş, Nihat Küçük, Ünal Özfuçucu ve Ergün İpekten tarafından kuruldu. 
BUFSAD yıllar içinde Bursa’da fotoğraf sanatının gelişmesi için sergiler açtı, seminerler düzenledi ve fotoğraf ile ilgili temel ve ileri fotoğraf eğitimleri verdi ve veriyor.
Dernek, 1991 yılından bu yana Bursa Fotoğraf Günleri’nin organizasyonunu Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyor.
Bu etkin derneğimiz Recep Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde restore ederek Bursa’ya kazandırdığı Gurbahane-i Laklakan Kültür Merkezi’nde faaliyetlerini sürdürüyordu.
Şimdi Osmangazi Belediyesi, bu  Bursa’nın en etkin, en faal ve kamu yararına en ciddi katkıyı sunan sanat derneklerinden biri olarak; yerli ve yabancı sanat çevrelerinde BUFSAD adıyla özdeşleşen, BUFSAD’ı evinden çıkarmak istiyor.
BUFSAD, Bursa sanat hayatının en etkin ve en saygın STK’larından biridir. BUFSAD’a zarar vermek, Bursa sanatının bir kanadına zarar vermektir. 
Sanıyorum bu kararını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar gözden geçirecektir.

Bursalılar dünyaya açılıyor

Bursa’da ihracat yapan firma sayısını artırmak ve yurt dışındaki pazarlarda daha fazla yerli firmanın yer alması için projeler üreten BTSO, Bursa’nın ticaret hacmini artırmaya dönük olan Ticari Safari Projesiyle 2 bin 100 yabancı işadamını Bursalı firmalarla buluşturdu.
Ayrıca BTSO ve KOSGEB’in destekleriyle yurt dışındaki fuarlara avantajlı bir şekilde giden Bursa iş dünyasının bine yakın temsilcisi Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2014 yılında 4 kıtada 10’dan fazla ülkede 23 fuar organizasyonuna katıldı.
BTSO, komitelerden gelen talepler ve sektörlere ilişkin araştırmalar sonucunda 58 fuar organizasyonunu 2015 takvimine ekledi. 
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Hedefimiz, Bursalı KOBİ’lerimizin ufkunu artırmaktır. Aynı Küresel Fuar Acentesi Projesi gibi Ticari Safari Projesi de firmalarımızın yurt dışındaki ticaretini artırıyor.” dedi. 

BUİKAD’da Güven konuştu

BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği ) ‘ın  geleneksel cumartesi “Biz Bize” sohbetlerinin aralık ayı konuğu Mali Müşavir Bedriye Güven’di.
Bedriye Güven aynı zamanda üyesi de olduğu BUİKAD’da iş kadınlarımıza “Şirket Kuruluşlarındaki Farklar ile Avantaj-larının Değerlendirilmesi ve Tüyolar” konusunda bilgi verdi.
Yeni iş kurmak isteyenlere tavsiye-lerde bulunan Bedriye Güven’e günün sonunda BUİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İpek Yalçın,  BUİKAD plaketini vererek, verdiği değerli bilgi ve tüyolar için teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.