Hava Durumu

BUÇAD’ın konuğu Timsal Karabekir

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2016 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 07:49
Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği, kısa adıyla BUÇAD.  Bu derneğimiz kurulalı daha iki yıl olmasına karşın yoğun biçimde fark yaratmaya devam ediyor. 
2014 yılında kurulan BUÇAD çalışmaları kapsamında Uludağ Üniversitesi ile “İş Yaşamına Hazırlık” isimli bir projeyi yürütüyor. “Bi Dünya Fark Yarat” projesi kapsamında ise dezavantajlı okullara kütüphane kazandırıyor ve kitap desteği veriyor.
Ayrıca “Farklılıklar Engel Değildir” projesi üzerine de çalışmalarını yürütüyor. Bu projede iş dünyasındaki engellilerle ilgili.
BUÇAD bazı özel şirketlere de eğitimler veriyor.
BUÇAD’ın gelenekselleştirmeye çalıştığı bir etkinliği de “Fark Yaratan Sohbetler”. BUÇAD Başkanı Başak Yeğin Biçer, perşembe günü düzenleyecekleri  “Fark Yaratan Sohbetler”de Timsal Karabekir’in konuk olacağını belirtti. Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’den o günleri dinleyeceğiz.
Etkinlik perşembe günü saat 19.30’da Sheraton Otel’de gerçekleşecek. 

Yaşar Kemal, sinema ve edebiyat

“Edebiyattan sinemaya, Yaşar Kemal Söyleşisi” bugün 19.00’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılıyor.
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü’nce düzenlenen bu söyleşiye Türkan Şoray, Işıl Özgentürk ve Atilla Dorsay katılacak.  

80 Günde Devr-i Alem

Bursa’nın önemli değerlerinden biri olan Bursa Devlet Tiyatrosu, yeni oyunları 80 Günde Devr-i Alem’in prömiyerini bugün gerçekleştiriyor.
Jules Verne’in yazdığı, aynı zamanda Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü olan Ömer Naci Topçu’nun yönettiği oyun ilk kez bugün saat 20.00’de Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa sahnesinde sergilenecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.