Hava Durumu

Bu mühendisler neden yürür?

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2015 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2015 08:07
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı 24 Odanın yüzlerce biriminden temsilcilerin dün Türkiye’nin dört bir tarafından, altı ana kol üzerinden başlattığı Ankara yürüyüşünün ikinci gününde Bursa’da etkinlik vardı.
BAOB ‘da düzenlenen toplantıda Bursa’da yürüyüş ve etkinlikler anlatıldı.TMMOB 14 Şubat’ta 43.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyor.
TMMOB bundan iki yıl önce çıkarılmak istenen TMMOB yasasındaki değişikler içeren yasayı engellemişti. Şimdi ise torba yasanın içine yeniden TMMOB ile ilgili yasalarda monte edildi. 155 parçalık torbanın içindeki 5 yasa değişikliği önerisi doğrudan TMMOB’u ilgilendirse de, diğer birçok madde dolaylı olarak onların alanına giriyor.
Özetle, hükümet TMMOB’un kamu yararına dava açma yetkisini, merkezi yönetim sistemini ortadan kaldırarak odaları bakanlığa bağlamak istiyor. 
Dün bu konu ile ilgili düzenlenen toplantıya TMMOB Bursa İKK Başkanı Remzi Çınar, Mimarlar Odası Başkanı Can Şimşek, TMMOB YK Üyesi Ekrem Poyraz, EMO Merkez YK üyesi Abdullah Büyükışıklar, Makina Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Necla Yörüklü, ZMO Başkanı Ertuğrul Aksoy, Jeofizik Müh. Odası Başkanı Murat Arabacı, Çevre Müh. Bursa Temsilcisi Efsun Dildar, Maden Müh. İl Temsilcisi  atlıhan öge,  Tekstil Müh. Odası Genel Başkanı Emre Fidan, Jeoloji Müh. Odası Başkanı Ahmet Ağlan  ile diğer oda Yönetim Kurulu üye ve temsilcileri katıldı.
Bakın arkadaşlar daha önceden bu satırlarda dile getirdiğimi  yineliyorum. İnsanoğlu uygarlığını mühendisler kurmuştur. Mühendis olmadan ne bina, ne tarım, ne bir üretim aracı, ne bir silah, ne de bir araç yapamazsınız. Mühendislik bilim ve akldır. TMMOB bu noktada kamu adına görev bir kuruluştur. Siz TMMOB bir STK gibi değerlendirmeye başlarsanız, kaybedeni ve kazananı olmaz. 
Ülke kaybeder. Bu kadar mühendis bir arada bir şeyler söylemeye çalışıyorsa, akılcı olan dinlemektir.

CHP İş Dünyası Grubu ve Bursa

CHP İş Dünyası Grubu, Suriye ve Irak krizinin, Güneydoğu ve Doğu Akdeniz illerimizde yarattığı sorunları incelemek üzere 5-8 Şubat tarihlerinde Adana, Mersin ve Hatay illerine  bir gezi düzenledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı  Faik Öztrak’ın Başkanlığındaki CHP İş Dünyası Grubunda Bursa Milletvekillerinden İlhan Demiröz ve Sena Kaleli de vardı.
Bu illerde TMMOB, Ticaret Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve Esnaf Sanatkâr Odalar Birlikleri ziyaret edildi.
Bilindiği gibi resmi rakamlara göre ülkemizdeki toplam Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyon 651 bin 920 kişi. Bunların eğitim çağında olanı ise 500 bin.      
İlhan Demiröz bu izlenimleri ile ilgili şunları söylüyor:
“Suriye ve Irak krizlerinin ekonomik anlamda 2011-2014 yılları arasında ülkemizin Suriye’ye yapabileceği ihracat 10,5 milyar $ iken aynı dönemde gerçekleşen ihracat 4,5 milyar $’da kalmış ve ülke olarak kaybımız 6 milyar $ olmuştur. Bu illerdeki esnafımız Suriyelilerden oldukça rahatsız ve şikâyetçiler. 
Alışverişlerde emniyet ve asayiş yönünden büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etmektedirler. 
Anlatılan bir örneği paylaşırsak: Araçla giriş yapan Suriyelilerin herhangi bir trafik kazasında veya kural ihlalinde vatandaşlarımız A-rapça bilmedikleri için araçların plakalarını okuyamadığını ve ilgililere bildiremediklerinden şikâyet ettiler.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.