Hava Durumu

BTSO yeni yaşını kutluyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2015 08:14
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 126. yaşında. Dün yeni yaşına giren BTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu üyeleri ve BTSO Meclis üyeleri, Oda’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Bunun ardından da Kurucu Başkan Osman Fevzi Efendi  Emirsultan’daki kabri başında anıldı. 
Bilindiği gibi BTSO Bursa’da 6 Haziran 1889 tarihinde Koza Han’da Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından kurulmuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, törende şunları söyledi:
“Özel teşebbüsün henüz filizlendiği bir dönemde Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının böyle bir eseri hayal etmesi, kurması ve bugünlerin temelini atması, sahip oldukları vizyonu ortaya koymaktadır. Başta Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları olmak üzere, Türkiye’nin en köklü iş dünyası örgütlerinden biri olan BTSO’yu kuran ve bugünlere ulaştıran tüm büyüklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 35 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olma ayrıcalığına sahip olan BTSO, Bursa’yı yeni vizyon ve makro projelerle ulusal kalkınma hedeflerimizin liderliğini yapacak bir kent konumuna yükseltmek için çalışmaya devam edecek” 
Emirsultan’daki anma sonrası törene katılanlar Yüce Hünkar ‘da birlikte kahvaltı yaptılar.
BTSO’nun yeni yaşını kutluyorum.

Nilüferli minik karikatüristler

Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliği ile Beşevler Gençlik Merkezi’ndeki Karikatür Atölyesi’nde açılan kurslarda 34 hafta boyunca eğitim alan öğrenciler sergi açtılar.
Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman eğitmenliğindeki minik karikatüristlerin ‘Bursa’ konulu sergisi ilgi çekti.
Serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, “Nilüfer Belediyesi olarak kentimizde değişimi yönetirken en önemli hedefimiz Nilüfer’de yaşayan her çocuğun bir müzik aletini çalabilmesi, güzel sanatların bir dalıyla uğraşması ve spor yapmasıdır. Karikatür atölyemiz de geride bıraktığı 5  yılda birbirinden yetenekli çocuklarımız ve gençlerimizin bu alandaki başarılarıyla anılır oldu. Atölyemizde emek veren Anadolu Karikatürcüler Derneği eğitmenlerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, kursiyerleri tebrik ederek katılım belgelerini, Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman’a da emeklerinden dolayı çiçek vererek teşekkür etti. 
6-14 yaş arası kursiyerlerin toplam 80 adet eserinin bulunduğu karikatür sergisi, 12 Haziran tarihine kadar Konak Kültürevi’nde açık        kalacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.