Hava Durumu

BTSO-Yalın Enstitü işbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2014 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2014 09:46

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken ile Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Filiz’i kabul etti.
Toplantıda konuşan BTSO Başkanı Burkay, 35 bin BTSO üyesi için projeler ürettiklerini dile getirdi.
15 aya yakın süre içinde 16 makro projeden 7’sine start verdiklerini söyleyen Burkay,  firmaları geleceğe taşıyan unsurun inovasyondan geçtiğini dile getirdi.
İş dünyasının kendini yenilemesi ve sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiği sürece hedeflerine ulaşabileceğini vurgulayan BTSO?Başkanı İbrahim Burkay şunları söyledi:
“İş dünyası temsilcileri, dünyadaki gelişmelerin mutlaka farkında olması lazım. Bu çok önemli bir konudur. Yeniliğe ve inovasyona açık olan firmalar, hedeflerine ve hayallerine bir gün mutlaka ulaşacaktır. BTSO olarak, firmalarımıza bu konuda destek vermeye gayret ediyoruz. İnovasyon Ligi sayesinde iş dünyasının yenilikçilik kültürünü artırmayı istiyoruz.
Aynı zamanda BTSO Akademi Projesi sayesinde de yöneticilerimizin, üyelerimizin ve personelimizin uzman akademisyenlerden eğitim almasını sağlıyoruz”
Yalın Enstitü Başkanı Yalçın İpbüken, BTSO’nun inovasyonu ve yenilikçiliği teşvik etmesinin birçok kamu kurumuna ve firmaya örnek olduğunu dile getirdi.
Odada yaşanan olumlu gelişmeleri yakından takip ettiklerini de ifade eden İpbüken, “BTSO’yu gıpta ile izliyoruz. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, önemli çalışmalara imza atıyor. Bu projeler sayesinde Bursa, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bunları görmek hakikaten çok güzel” dedi.
Yalçın İpbüken, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen Ticaret ve Sanayi Odaları Şurası’ndaki, Birinci bölgelerin desteklenmesine yönelik açıklamasına tam destek verdiğini de vurguladı.
Yalçın İpbüken, son zamanlarda hayata geçen projeler sayesinde BTSO’nun uzmanlık merkezi haline geldiğini de anlattı.
Yalçın İpbüken, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Bursa ve çevresi, önemli rol oynamaktadır. Bu açıdan BTSO’nun önemli bir görevi var. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyelerinin heyecanı da bizleri sevindiriyor. BTSO, projeler sayesinde uzmanlık merkezi haline geliyor.”
 

Yalın Enstitü ve Bursa

Yalın Enstitü Derneği, 2002 yılında kurulduğunda Türkiye’deki ilk etkinliğini Brusa’da organize etmiştik.
O dönem BTSO’da 350 kişinin katılıdğı toplantıda, Dünya Yalın Enstitüler Birliği  Başkanı Brezilya’dan Prof.Dr.Ferro’yu ağırlamıştık.
Bu çalışmanın ardından Yalın Enstitü Derneği Türkiye’ deki ilk Yalın Zirve’yi 2003 yılında yine BTSO ve Yalın Ensitü Derneği ortaklığıyla Bursa’da gerçekleştirmişti.
Yalın Zirveler daha sonra Bursa ağırlıklı devam etti.
Son zirveyi geçtiğimiz yıl aralık ayında Bursa’da gerçekleştirdik.
O toplantıya da Yalın Enstitü’nün kurucularından Daniel Jones katılmıştı.

 

Yalın  Enstitü Derneği

Yalın Enstitü Derneği 2002 yılında İstanbul’da Tofaş’ın kurucu müdürlerinden Yalçın İpbüken tarafından kuruldu.
Yalın Enstitü Derneği temeli Toyota Production System’e dayanan bir felsefi anlayış içinde çeyrek asırlık “Yalın Felsefe, Yalın Yönetim ve Üretim Biçimi”ni  dünyaya tanıtan merkezi Amerika’daki Yalın Enstitü/Yalın network’ün Türkiye’deki ayağı.
Enstitü, Türkiye’de 150’yi aşkın sanayi kuruluşuna hizmet veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.