Hava Durumu

BTSO ve İSO işbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 08:18
Günümüz sanayisinde uluslar arası rekabet ortamında ayakta durabilmenin temel koşulları kümelenme, sinerji yaratma, stratejik ortaklıklar kurmadan geçiyor.
Bu noktada BTSO  ile İstanbul Sanayi Odası,  Marmara Bölgesi’nin sanayi gelişimi için stratejik işbirliği protokolü imzaladı. 
Altıparmak BTSO’daki törende imzaları BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan imzaladı.
Bu ortak çalışmanın yürütülmesi için BTSO’dan Cüneyt Şener ile İlker Duran, İSO’dan da Ali Eren ile Adnan Dalgakıran yer aldığı bir komisyon oluşturuldu.



Bilindiği gibi Marmara Bölgesi sanayisinin yüzde 17’si Bursa’da bulunmakta.  
Törende BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Marmara Bölgesi’ndek Amerika’nın San Francisko havzası veya Almanya’daki Baden Budenburg havzası gibi bir bölge yaratmak istiyoruz.” dedi.
Marmara Bölgesi ülkemiz sanayisinin yüzde 50’sini bünyesinde barındırıyor. Sadece İstanbul ülke ihracatının yüzde 37’sini yaparken, katma değerli ürün ihratacının da yüzde 68’sini yapmakta.

2.Turizm Zirvesi başlıyor

Bursa turizmi için büyük önem taşıyan bir turizm zirvesi başlıyor.
18 Aralık Cuma -19 Aralık Cumartesi günlerin-de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan 2. Bursa Turizm Zirvesi’nde çeşitli yönleri ile Bursa turizmi masaya yatırılacak.
Alanlarındaki uzmanların katılacağı toplantının verimli geçmesini diliyorum. 

İMO 61. yaşını kutluyor

İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 61. yıldönümünü cuma günü kutluyor. İMO Başkanı Basri Akyıldız geleneksel gecede kıdem almış üyelere de plaket verileceğini söyledi.
Gecede  25. yılını dolduran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, BUSKİ Orhangazi Müdürü İbrahim Sivri, BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsa Yüksel, belgelerini alacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.