Hava Durumu

BTSO toplantısından notlar

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2015 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 08:51
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı  meclis toplantısı Salı akşamı yapıldı. Temmuz ayı içinde yapılan çalışmaların özetlendiği toplantıda ayrıca, bu yıl içinde yapılan çeşitli uluslar arası fuar organizasyonlarına katılan grupların sözcüleri de fuarlar hakkında bilgi verdi.
BTSO Meclis Başkanı Remzu Topuk başkanlığındaki toplantının başında, Topuk tarafından BTSO adına son günlerde ortaya çıkan terör olayları kınandı ve şiddetle bir sonuç alınamayacağının vurgusu yapıldı.
Ayrıca yine Topuk tarafından açıklanan BTSO eski başkanı Celal Sönmez’in rahmetli babası Ali Osman Sönmez adına yaptıracağı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve de DOSAB Başkanı ve BTSO Başkanvekili Ferudun Kahraman’ın yine rahmetli babası Rafet Kahraman adına Kestel’de yaptıracağı “Rafet Kahraman Devlet Hastanesi” gündeme geldi ve üyeler tarafından bu iki hayır da alkışlandı.
Meclis toplantısının sonunda yaptığı konuşmada BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,  önemli bir müjde verdi. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) yüksek teknolojili üretim ve ihracat yapan uluslararası nitelikteki dev firmalara ev sahipliği yapacağını belirten Burkay, “Bursa’ya 3 önemli firma gelecek. Her biri Oyak Renault ve TOFAŞ’ın iki katı ihracat yapacak. Bu projede şahıslar değil, kent kazanacak. TEKNOSAB ile ilgili alınan karardan sonra bu meclis, 100 yıl sonra başarılarla anılacak. Yeni nesil OSB çorak bir arazi üzerine kurulacak. Bölgede kullanılacak enerjinin yüzde 60’ı ise alternatif kaynaklardan sağlanacak.  TEKNOSAB ile Bursa uluslararası nitelikteki yatırımlara ev sahipliği yapacak. 50 yıl öncesinin Türkiye’sinde yaşanan propagandalara fırsat vermeyelim. Bursa, 2013 hedefi olan 75 milyar dolar hedefini yakalayacak” dedi.

UÜ TTO ve TÜBİTAK artık partner

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve TÜBİTAK önemli bir işbirliğine imza attı. UÜ TTO ile TÜBİTAK bilimsel araştırma ve çalışma konusunda partnerlik yapacak. 
TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen yeni iş fikirlerinin katma değere dönüşmesi amacıyla geliştirilen “Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG)” süreçlerini yürütmek üzere uygulayıcı kuruluş olarak UÜ TTO seçildi.
Bu işbirliğinin imza töreni, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla TÜBİTAK binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yöneticileri de katıldı.
Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Farklı kurumlar tarafından yürütülmeye çalışılan girişimcilik destekleri, artık belirlenen uygulayıcı kuruluşların çatısı altında koordineli bir şekilde yürütülecek” dedi. 

TÜİK’ten basın ve yayın istatistiği

Türkiye İstatistik Kurumu son çalışmasında gazete ve dergilerin sayısı ve tiraj üzerine bir bilgi notu ortaya koydu. Buna göre 2014 yılında gazete ve dergilerin sayısı 2013 yılına göre %0,5 azalarak 7 bin 120 olmuş. Bu yayınların %58,7’sini dergiler oluşturuyor. Toplam sayıdaki azalma özünde yerel gazetelerin sayısındaki azalmadan kaynaklanmaktadır.
Ülkemizde 2014 yılında yayımlanan gazetelerin %89’u yerel, %4,9’u bölgesel ve %6,2’si ise ulusal yayın yapmaktadır. Dergilerin ise %38,2’si yerel, %6,6’sı bölgesel iken, %55,2’si ulusal yayın yapmaktadır.
Gazetelerin yıllık toplam tirajının %90,2‘sini günlük gazeteler oluşturmaktadır. Dergilerin ise yıllık toplam tirajının %54,5’i aylık, %16,9’u ise haftalıktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.