Hava Durumu

BTSO’dan yüksek teknoloji çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 07:26
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli projelerinden biri de Yüksek Teknoloji OSB’yi kentimizde hayata geçirmek. 
Uzunca bir süredir bu konu Bursa kamuoyunu da ilgilendirmekte. Konuya sıcak bakanların yanında, bu konuda olumsuz düşünenler de bulunuyor.
İlk kez BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın gündeme getirdiği bu konu önemli ve özel bir konu. Konunun gündeme gelmesinin ardından, konu ile ilgili kurumlarla görüşme ve çalışmalarını yoğunlaştıran BTSO salı günü yönetim kurulu ile birlikte bir çıkarma yaptı.
BTSO yönetimi ileri teknoloji OSB için düşünülen yerlerden biri olan Deri İhtisas OSB ile Badırga arasındaki bölgeyi gezdi.
Geziye BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da katıldı.

BUMİAD’ın pembe çizgileri

BUMİAD Başkanı Orhan Efe dün bir basın toplantısı düzenledi. Efe, bu toplantıda 07 Haziran seçimleri sonuçlarının ardından siyasilerden beklentilerini dile getirdi. 
Sözlerine “Şimdi sınav sırası siyasi partiler ile siyasilere gelmiştir. Halkımız tüm partilere koalisyon yapmalarını adeta deklare etmiştir” diyerek başlayan Orhan Efe, pembe çizgiler diye tanımladığı genel beklentilerini dört ana başlık altında topladı.
Bunlar şunlardı:
“Dokunulmazlıklar kaldırılsın, atanmış ya da seçilmiş hiçbir vatandaşın dokunulmazlığı kesinlikle olmasın. Siyasi partiler kanunu değiştirilerek delege sistemine son verilsin. Seçim barajı %5 - %7 aralığına düşürülsün. Seçim kanunu revize edilsin. Sivil Anayasa katılımcı ve paylaşımcı bir anlayış ile gerçekleştirilsin.”
Efe sözlerini, “Eğer siyasiler bu pembe çizgi üzerinde buluşmayı becerebilirler ise, aslında o zaman kırmızı çizgilerine sahip çıkmış olacaklardır. Lütfen bu ince çizgiyi görmezlikten gelmesinler” diyerek bitirdi.

COHO fuarı

BTSO Bursa’yı fuarcılık sektörü açısından önemli bir merkez haline getirmek amacıyla önemli bir adım atıyor. 
Bu noktada  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP ile işbirliği yaparak Bursa’mıza yeni bir fuar daha kazandıracak.
11-14 Kasım 2015 tarihlerinde Bursa’da ilk kez “Hotel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları Fuarı (COHO)” gerçekleştirilecek.
Bu fuarın tanıtım toplantısı bugün saat 20:00’de  Sheraton Otel’de düzenleniyor.
Toplantıda BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve TÜYAP Bursa Genel Müdürü Serdar Ersözlü birer konuşma yapacaklar.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.