Hava Durumu

Birkan: “Huzur, barış ve yeni anayasa”

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2015 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2015 07:16
AK Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Barosu eski Başkanı Zekeriya Birkan ile dün sohbet olanağımız oldu.
Kendisini bir kez daha kutladık ve Türkiye üzerine konuştuk.
Bakın Birkan neler dedi:
“Hukuk sistemimizde bir sıkıntı olduğu herkesin malumu. Birilerinin devleti ve adalet mekanizmasını ele geçirmek için uzun süredir yaptıkları çalışmalar deşifre oldu. 
Yeni dönemde en büyük çabamız hukuka olan güveni arttırmaktır. İktidara kim gelirse gelsin, herkesin kendini güvende hissedeceği temel hak ve hürriyetlerinin korunacağına inanacağı, alışverişlerinde siyasi düşüncelerinden, mezhebinden ve etnik yapısından dolayı haksızlığa uğramayacağına inandığı bir hukuk sistemini ve güveni tekrar inşa etmemiz lazım. 
Hukukta ne kadar değişiklik yaparsak yapalım, temel sakat olunca ilerleme kaydedilemiyor, bunun başlangıç noktası da anayasadır. Darbecilerin yaptığı yamalı bohçaya dönen 1982 Anayasası mutlaka değişmelidir. Muhalefet bu konuda samimi olup, bu değişikliğe destek vermelidir.”

***

BBDSO, Atatürk ve şehitlerimiz

BBDSO, “Atatürk ve Şehitlerimiz”i, Bursa’dan çıkan dünya çapındaki parlak kariyeriyle göğsümüzü kabartan genç keman sanatçısı Emre Engin ile anıyor .
Engin, keman virtüözü Pinchas Zukerman ile çalışmalarını ABD’de sürdürüyor. Sanatçı  Mendelson’un keman konçertosunu İtalyan Şef A. Cedrone ve BBDSO eşliğinde seslendirecek.

***

BUSİAD ve Türk- Fransız ilişkileri

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı ile BUSİAD ‘ı ziyaret etti. 
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve Genel Sekreter Basri Tüfekçioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete; Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlık Şefi Sylvain Berger, Ekonomi Müşaviri Stephan Dubost ve Ekonomi Ataşesi Melisa Atassi katıldı.
Görüşmede iki  ülke arasındaki ticari faaliyetleri artırmak adına ortak hareket etme kararı çıktı. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.