Hava Durumu

Bilim Şenliği’ne doğru

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 08:23

Bursa II. Bilim Şenliği 3-5 Mayıs tarihleri arasında Merinos’ta yapılacak. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Bilim Şenliği’ne bu yıl 100 bin katılım bekleniyor…
Dün Merinos’taki Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir basın toplantısı düzenledi. Bu basın toplantısına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi CEO’su Rıfat Bakan, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikri Pala, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz, Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve sponsorlar katıldılar…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim Şenliği’nin detaylarını paylaştığı toplantıda “Bursa’nın her kesiminden ve herkesten destek bekliyoruz. Bu büyük organizasyonu elbirliği ile hayata geçirelim. Bilim Şenliği Bursa’nın malıdır.” dedi…
Bu yıl 100 bin ziyaretçinin beklendiği şenlikte 200 proje standı, 60 patentli mucit, 60 üniversite bilim kulübü, 15 güneş ve hidrojen arabası,  30 Ar Ge ve inovasyon firması, 11 bilim merkezi ve 10 meslek atölye çadırı bulunacak…
 

GENÇLER ŞENLİĞE BUYURUN

Şimdiye kadar, bir şeyin nasıl çalıştığını ya da neden gerçekleştiğini merak edip de cevaplayamadığınız sorularınız oldu mu? Bilim Şenliği’nde size, bu soruya cevap bulmanız, Fen-Sosyal Bilimler alanlarda ve disiplinler arası çalışmanızın değerlendirilmesi için bir fırsat veriliyor…
Bu şenlikler, hem ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin bilim konusundaki farkındalıklarını artırmak, hem genç mucitlerin çalışmalarının sergilenmesine olanak tanımak, hem de bilime merak duyan gençleri bir araya getirmek noktasında büyük önem taşıyor…
Sizlere bu tür şenliklerin ve de bilim-teknoloji müzelerinin önemi ile ilgili bir anekdot aktarmak istiyorum. Günümüz dahisi Bill Gates, Amerikan’ın en büyük mühendislik okulu olan MIT’i (Massachusset Teknoloji Enstitüsü) yarım bırakarak iş hayatına atıldı. Kendisi ile yapılan bir söyleşide Bill Gates, bilime ve teknolojiye duyduğu merakın annesi ve babası ile ilkokuldayken gitmiş oldukları bir bilim ve teknoloji müzesinde uyandığını ifade etmişti…
Bu da bilim ve teknoloji müzelerinin ne oranda önemli olduğunun bir göstergesidir. Düşünen, merak eden, sorgulayan genç bir nesil ile bir ülkenin üretim merkezi olmaktan, teknoloji merkezi olmaya adım atması mümkündür…
Bursamıza bilim ve teknoloji merkezini, sonrasında Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni getiren ve getirmeye çalışan herkese, bilim şenliğine katkı koyanlara teşekkür ediyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.