Hava Durumu

BESOB Sanayi Sitesi

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2015 07:54
İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek çok zor bir iştir. Araba mı çizildi veya çarpıldı. Hemen rotayı Beşyol’a çevirirsiniz. Ara sokaklara girip, araba tamiri ile ilgili her işinizi halledersiniz. Böyle alışkanlıklarımız vardır.
Niyetinin iyi niyetle başlandığını düşündüğüm bir proje bundan 4 yıl önce hayata geçirilmek istendi. Adı BESOB Sanayi Sitesi. Amacı 21 sektördeki 3 bin esnafı burada bir araya getirmek. Yer olarak kentin doğusunun son noktası seçildi.Temeli Bülent Arınç attı.
Proje BESOB ve TOKİ projesiydi. 140’a yakın dükkan tamamlandı ama yeterince ilgi görmedi. Çeşitli nedenlerle inşaata ara verildi.
Yöre halkı altından sanayi bölgesi üzerinde kayak alanı olan bu bölgede bu siteye sıcak bakmadı. 
BESOB 1995 yılından beri şehir içindeki esnafı kent dışına çıkarıp, daha işlerlik kazandırmak için bu projeyle uğraşıyordu. Burada yaklaşık 307 hektarlık alan üzerine 3 bin dükkan yapılacak. Ve iki yıl içinde bitirilmesi bekleniyor.
Bu işin inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. Proje yaklaşık 1 milyar lira maliyetli bir proje.
BESOB Başkanı Arif Tak bu konuda özetle şunları söylüyor:
“Burada öyle topluma aksettirildiği gibi hiçbir esnaf ve sanatkarımız mağdur olmayacaktır. Kente toplam 17 km. uzaklıktadır. Bu artık büyük kentler için uzun bir mesafe değildir. Burası aynı zamanda büyük bir kampus durumundadır. İçinde kreş, anaokulu, endüstri meslek lisesi, otel, 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi, tıp merkezi,  bin 500 araçlık otopark, kafe ve restoranlar, cami, itfaiye ve polis merkezi, fuar alanı ve arıtma tesisi, yeşil alanlar gibi tüm sosyal donatılar ve modern tesisler yer alacak.” 
Dileğimiz kente ve esnafımıza katma değer yaratacak bir olayın gerçekleşmesi. Atıl kapasite bir kenarda duran yapılar hepimizi üzer.

Ekonomimiz de yara alıyor

Siyasetteki belirsizlik, terör olayları ve çevremizde olup bitenler ekonomimizi ciddi biçimde yaralıyor. Dış borcu ağırlıklı olarak dolara endeksli olan yatırımcımız ve üretimde dolar bazlı ithalat yapan üreticimiz büyük sıkıntıda.
Bu konuda iş dünyasından BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı ve PLASFED Yönetim Kurulu Üyesi İlker Biliktü, plastik ve ambalaj sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Biliktü, “BURPAS olarak her hafta üyelerimizle yaptığımız görüşmelerle sektörümüzün nabzını tutuyoruz. En önemli şikâyet kur artışından olumsuz etkileniyor olmamız.  2015’in ilk 6 aylık döneminde yaşanan olumsuzluklar maalesef artarak devam ediyor. İşçilik ve enerji gibi girdi maliyetlerini etkileyen konularda iyileştirmeler yapılabilseydi yılın ikinci yarısında toparlanma olabilirdi. Fakat belirsizliklerin devam ediyor olması o ihtimali de ortadan kaldırdı” diyor.
Haksız değil.

BTSO’nun Bulgar konukları

BTSO’nun Bulgaristan’dan konukları vardı. Bursa Pomaklar Dernek Başkanı Orhan Şen ve Bulgaristan’ın Borino kentinden gelen 50 kişilik öğrenci grubu BTSO’yu ziyaret etti. Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Burada edineceğiniz bilgi ve tecrübeler sonucunda projelerinizi ve hedeflerinizi belirleyin. Bursa, Balkanlar’dan gelen işadamlarımızın başarılarıyla dolu bir şehir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.