Hava Durumu

Baylan’dan OSB açıklaması

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2014 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2014 07:49
BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Bursa’nın OSB’ler açısından Türkiye’nin en zengin kentlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Kentimizde halen 12’si faal 13 OSB ile 15 küçük sanayi sitesi faaliyette bulunmakadır”dedi.
Baylan  şöyle devam etti:
“Bursa’daki OSB’lerde doluluk oranı üçte ikidir.  Sanayi bölgelerinin yarısının, küçük sanayi sitelerinin ise yüzde 15’i boştur.”
Bursa’da sanayi alanlarının toplamda 8 bin 50 hektarı bulduğunu söyleyen Baylan, 1/5.000 ve 1/25.000 ölçekli nazım imar planlarında, ‘sanayi alanı’ olarak planlanan, ancak planı yapılmayan alanlar bulunduğuna da işaret ederek,  Orhangazi’de 106 hektar, Nilüfer-İrfaniye bölgesinde ise imar planı bulunmayan 153 hektar sanayi alanı olduğunu dile getirdi.
Baylan sözlerini şöyle bitirdi:
“Geleceği şekillendiren çalışmalar ortak akılla yönlendirilmeli,  siyasi baskılarla zorlamadan, kaliteli yaşamı ön plana çıkararak, bilimsel yol haritası ile kurumlar arası koordinasyon sağlanarak gerçekleştirilmelidir.” 

Cengiz Göllü’yü sonsuzluğa uğurladık

Türk sporundaki naif insanlardan biri, 56 yılını Türk voleybolunu adayan Cengiz Göllü’yü dün toprağa verdik.
Sabah Nilüfer’deki Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda tören düzenlendi.
Törene, Göllü'nün eşi Hümeyra Göllü, kızları Arzu Göllü ve Emel Usul'un yanı sıra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, voleybolcular ve çok sayıda sporsever katıldı.
Ulucami’deki öğle namazının ardından Cengiz Göllü, Odunluk Mezarlığı’na defnedildi. 
Türk sporunun başı sağ olsun.

Belarus’tan otomotivciler

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Evgeny Lipen ve Belarus’un otomotiv ana sanayi şirketlerinin yöneticilerinden oluşan heyet OİB’in konuğu olarak Bursa’ya geldi.
Toplantıda konuşan OİB YKÜ Şükrü Tetik şöyle dedi:
“Belarus 10 milyon nüfuslu bir ülke gibi gözükse de, aslında 170 milyonluk bir coğrafyaya hitap etme olanağı sunuyor. Bu bağlamda Türk ihracatçısı için cazip bir pazar olduğunu düşünüyorum.” 

TÜYAP Bursa ve 2015

TÜYAP Bursa Bölge Müdürü İlhan Ersözlü, 2015 yılı ile ilgili hedeflerini bir toplantıda anlattı.
"Tüyap Bursa fuarları hedefine ulaştı. 2014 yılında 906.429 ziyaretçi Bursa’ya geldi. 750 milyon doların üzerinde iş bağlantısı yapıldı " diyen İlhan Ersözlü 2015 için şöyle dedi:
“Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. olarak, 2015 yılında düzenleyeceğimiz 16 fuar projesi ile  50 ülkeden 2.100 firma ve firma temsilciliğini, 75 ülkeden 1.100.000 ziyaretçiyi katılımcı firmalar ile buluşturmayı hedeflemekteyiz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.