Hava Durumu

Batı Organize Sanayi Bölgesi

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2014 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2014 08:01
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, dün Altıparmak’taki BTSO binasında bir grup gazeteci ile kahvaltıda buluştu.
Bu buluşma sırasında Bursa ekonomisi ile ilgili çeşitli konular konuşuldu.
Burkay, önce ara eleman konusuna dikkat çekerek, bu konuda Milli Eğitim ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını dile getirdi ve “100 Endüstri Meslek Lisesi’ni islah etmek mümkün değil. Burada 4 büyük merkez yaparak, 3 sınıftan sonra bir yıl, bu merkezlerde çocuklarımızı eğitmek istiyoruz.  Hem de mezuniyet sonraıs iş garantili bir eğtimi bu” dedi.
Burkay’ın dile getirdiği en önemli konu ise Batı OSB konusuydu. 
Burkay, Bursa’daki sanayi kuruluşlarının yüzde 25’nin OSB dışında olduğuna dikkat çekerek, “Bunları bir araya toplayarak Batı OSB’yi hayata geçirmek istiyoruz. Ama burası içinde eğitim merkezleri olan, liman, demiryolu ve karayolu ulaşımları sağlanmış, çevreci ve de 2 uydu kenti de içinde barındıran bir OSB olacak. Burada kimseye rant sağlama hakkı tanınmayacak” şeklinde konuştu.

Kalite Günleri ve Kalite Zirvesi

Kalite Şehri Bursa için yapılan çalışmalar devam ediyor. 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Standartları Enstitüsü ortak bir çalışmaya imza atıyor.
BTSO ve TSE’nin ortaklaşa düzenlediği “Kalite Günleri ve Kalite Zirvesi” 12-23 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bu kapsamda yapılacak eğitimler Bursa-Balıkesir-Çanakkale-Yalova ve Bilecik illerini kapsıyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, TSE YK Başkanı Hulusi Şentürk ile yaptığı görüşmenin ardından burada verilecek eğitimlerde yüzde 65 oranında indirim sağlandı.
Bu etkinlik kapsamında 16 Ocak ve 23 Ocak tarihleri arasında da 2 Kalite Zirvesi düzenleniyor.
Eğitimlerde toplamda 2500 kişi ve 5 bin iş günü hedefleniyor.

BOÜ ve MO’dan ortak sergi

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, pazartesi günü Bursa Orhangazi Üniversitesi’yle mimarlık sergisi açtı.
Bursa Orhangazi Üniversitesi Öğrenci merkezinde Güney Afrikalı mimar Jo Noero’nun mimari eserlerinin konu edildiği “Gündelik ve Sıradışı” başlıklı mimarlık sergisi 13 Aralık’a kadar açık kalacak.
Yoksullar için çöküntü bölgelerinde konut, okul, hastane gibi projelere imza atan Mimar Jo Noero’nun birbirinden değerli eserlerinin değerlendirildiği sergiyi MO Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ve  Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri birlikte açtılar.

Hamdi Akın geliyor

Bursa’da, “Bilim ve Teknoloji Alanında Sivil Toplum Kuruluşları Arası Diyaloğun Geliştirilmesi’’ konulu Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında bir konferans var.
“İş Hayatında Yeni Projeler Üretmek -İnovasyon” konferansı 16 Aralık Salı günü saat 18.00’de Holiday Inn Hotel’de yapılıyor.
Konferansta Akfen Holding ve TAV Havalimanları YKB Hamdi Akın konuşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.