Hava Durumu

Barodan Türkiye’de bir ilk

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 08:29
Bursa Barosu bir ilke imza attı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) tartışmaya açıldığı panelde “ HSYK’nın geçmişi, bugünü ve geleceği” tartışıldı.
İlk oturumda Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Güneş Gürseler’in yönetiminde HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, YARSAV’ı temsilen Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, YARGISEN’i temsilen Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ ve Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı Orhan Gazi Ertekin konuştu.
Bu panel tarihsel bir ilkti. İlk kez bu taraflar bir panelde bir araya geldiler. Bu konunun önemini Mustafa Karadağ “Tarihsel bir an yaşıyoruz” değerlendirmesiyle vurguladı.
Panelde Orhan Gazi Ertekin’in, İbrahim Okur’a yaptığı eleştiriler çok konuşuldu. 
Öğleden sonraki oturum ise Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy’un başkanlığında, Gazeteci Kemal Göktaş, Avukat Turgut Kazan, Gazeteci-Yazar Ahmet Şık, Gazeteci-Yazar Faruk Mercan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Bu oturuma ise Kemal Göktaş ve Ahmet Şık’ın , Faruk Mercan’a yönelik eleştirileri damga vurdu.


Yemek ve muhabbet

Baronun etkinliğinin akşamında Sheraton Otel’de akşam yemeği vardı. Yemek öncesi BAOB’daki kafede kahvelerimizi içip, konuklarla tanışma olanağı oldu. Orada gazeteci Kemal Göktaş ve Ahmet Şık ile tanıştık. 
Akşam yemekte de Faruk Mercan, Orhan Gazi Ertekin, Sema Aksoy, Güneş Gürseler ile tanıştık. 
Yemekte Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ve eşinin ev sahipliğinde TBB YK üyesi Ali Arabacı da vardı. 
Yemeğin sonlarına doğru uzun bir sohbet olanağı bulduk. Nitelikli ve keyifli  bir sohbet ortamı vardı. 
Yemekte rakı da olduğu için arada bir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderme yaptık.

İş Sağlığı ve Güvenliği konusu

İstanbul’daki asansör faciası ardından iş sağlığı ve güvenliği konusu gündemimizde.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Toraman, iş kazalarında asıl sorunun iş güvenliği sağlığı mevzuatının bir türlü yerine oturtulamamasından kaynaklandığını belirterek, “Ortaya çıkarılan taslaklar mecliste görüşülürken sürekli ilave ya da kırpmalar oldu. Orijinal hali bozuldu. İş güvenliği konusunda konunun taraflarından olan uzmanlar, kendileri  işveren tehdidi, işyerinde 3.ncü kez gördüğü eksiklikleri bakanlığa bildirmesi gerekiyor. 120 bin iş güvenliği uzmanından bir tanesi bile bunu bakanlığa bildirmeye cesaret edemedi.”
Bu konu o kadar basit ki. Bir kurumda bu konuyu denetleme görevine sahip uzman, maaşını o kurumdan alıyor. Nasıl kendi kurumunu şikayet etsin? İşinden olur. Bu uzmanlar bir formül bulunup, SGK bünyesinden ücret alarak, görevlerini bağımsız biçimde yapmalı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.