Hava Durumu

Bardakoğlu, BUSİAD’a konuk oldu

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2015 07:48
Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr.Ali Bardakoğlu, BUSİAD’ın geleneksel Çekirge Toplantısı’nın konuğu oldu. 
Bilindiği gibi Prof.Dr.Ali Bardakoğlu 2003-2010 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürütmüştü.
BUSİAD’ın geleneksel Çekirge Toplantısı BUSİAD Başkanı Günal Baylan’ın konuşması ile başladı. Baylan konuşmasında iş dünyası olarak TBMM’den beklentilerini ve genel ekonomik durumu özetledi.
Daha sonra Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr.Ali Bardakoğlu, çok güzel bir konuşma yaptı. Bardakoğlu konuşmasında İslam dininde ruhban sınıfı olmadığına dikkat çekerek siyasi ve insani konularda çeşitli ülkelerde verilen fetvaları hayretler içinde izlediğini söyledi. 
İslam coğrafyasında yaşanan sorunların temelinde Emevi-Abbasi döneminden devralınan dini bilgiler ile 21. yüzyılı yorumlayıp, yönetmeye çalışmanın yattığına dikkat çekerek “Çağdaş demokrasiye ve özgürlüklere bu bilgiler ile ulaşamazsınız. Hak ve özgürlükleri bu bilgilere dayanak tarif edemezsiniz” dedi.
Bardakoğlu, konuşmasının bir bölümünde modernleşme ve İslamlaşma konusuna da değindi. Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr.Ali Bardakoğlu, bu konuda da şunları söyledi:
“Tanzimat döneminde başlayan modernleşmenin ve günümüzdeki İslamlaşmanın hep dış görünüş üzerinden yürüdüğünü, hep şekilci olduğunu görmekteyiz. İkisinin de içi boştur, içeriği oluşturulmamıştır. Bu nedenle de içselleştirilememesinin temel nedeni budur.”
Toplantı sonrası BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Pof.Dr.Ali Bardakoğlu’na günün anısına bir plaket verdi.

Fikir hakları ve Ar Ge

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantılarında Bursa’yı BTSO güçlü bir şekilde temsil ediyor.
Bilindiği gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki YOİKK’te BTSO, Bursa’yı 10 isimle temsil ediyor. 
TOBB Genel Merkezi’nde Ar-Ge ve fikri hakların ele alındığı YOİKK toplantısına 33. Meslek Komitesi Üyesi Dr. Müh. Mustafa Uysal katıldı. 
Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habib Asan ve Ekonomi Bakanlığı’ndan Murat Alıcı’nın da yer aldığı toplantıda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri de yer aldı. Toplantıda, girişimcileri ve sanayicileri doğrudan etkileyen çok sayıda konu ele alındı.
YOİKK bünyesinde Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Ar-Ge Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Uysal, “Bizim için önem taşıyan birçok konuyu görüşme fırsatı bulduk. Fikri mülkiyet hakları, üzerinde özellikle durulması gereken bir alandır. Toplantımızda fikri mülkiyet hakları ihlaline konu olan ürünlerin imhasına yönelik kanun çalışmasının yapılmasını talep ettik” dedi.

Üsküp’ten destek  talebi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Çakıcı, Nazlı Yazgan, Yalçın Işıkyıldız ile meclis üyeleri Zekeriya Işık ve Ferhat Yıldırım birlikte gerçekleştirdiği teknik gezi çerçevesinde Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti Üsküp’te TOB Maksut Karayalçın ile görüştü. 
İki  milyon nüfuslu Makedonya’da çok fazla etnik kökenin bulunduğunu anımsatan Karayalçın, “Boşnak, Sırp, Makedonya Müslümanları, Türkler, Arnavutlar gibi pek çok etnik kökenli insan bu topraklarda yaşıyor. Ama burada bizim 600 yıllık bir geçmişimiz ve 100 bin civarında soydaşımız var. Buna rağmen Balkanlar’da maalesef Türkiye’nin halen bir stratejisi yok” dedi ve destek istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.