Hava Durumu

Bakan Müezzinoğlu’na selam var

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 08:59
Edirne’de pazartesi akşamı Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yener Yörük’ün  sosyal tesislerinde misafiri olduk.
Sohbet sırasında söz dönüp dolaşıp, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na geldi. Bakan Müezzinoğlu, ayın 13’ünde Edirne’de kurulan Sağlık Müzesi’nin açılışını yapacakmış. Bana göre kendisi çok şanslı bir insan. Kendisine Osmanlı’nın iki başkenti İstanbul ve Edirne’de milletvekilliği yapmak nasip oldu. Şimdi, ise Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’nın adayı. Bu gerçekten çok güzel bir şey.
Bakan Müezzinoğlu, Edirne’de gerçekten çok seviliyor. Özellikle tüm Trakya Üniversitesi bakandan saygı ve övgüyle söz ediyor. Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi’ne tam 70 milyonluk kaynak aktarılmasını sağlamış. Bu çok büyük bir rakam. Buradan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay hocaya     sesleniyorum: 
“Yusuf Hocam 69 milyonu kabul etmem. Bu bilgileri de size iletiyorum. Bu konunun takipçisiyim.”
Bu arada Bakan Müezzinoğlu’na, Trakya Üniversitesi’nden gerek Rektör Prof.Dr.Yener Yörük, gerek Edebiyat Fakültesi Dekanı ve geçen yerel seçimlerde AK Parti Edirne Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof.Dr.Ahmet Günşen ve Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü sevgili okul arkadaşım Doç.Dr.İlhan Toksöz’ün selam ve saygıları var. Buradan iletiyorum. Üstümde kalmasın.

Savcı Bayraktar’ın şiir kitabı

Cumhuriyet Savcısı Muhammet Zeki Bayraktar, Bursa’da görev yapan bir savcımız. Bayraktar’ın ortaokul yıllarından beri tutkusu şiir olmuş. Kendisi genişlettiği "Ben de Vurdum Ölümü” isimli ikinci şiir kitabını yayınladı.
Meslek hayatında insanlarla olan diyalogları nedeniyle birçok olayları gördüğünü söyleyen Bursa Cumhuriyet Savcısı Muhammet Zeki Bayraktar, “Mesleğim gereği insanlarla hep yüz yüzeyim.  Şiirlerimi genelde ilham geldiğinde hemen kalem, kağıdımı alıp yazıyorum. Şiirlerimin çoğu hece vezniyle yazılmış şiirler. Genellikle aşk şiirleri, ilahi aşk, bunun tezahürü olan insanlara, doğaya olan aşk ve toplumsal bazı olaylarla ilgili şiirler bu kitapta yer alıyor. İlk kitabım 60 olan sayfa sayımı ikinci kitabımda 30 ekleyerek, 90 sayfa olarak çıkardım” dedi.
Bayraktar, yeni şiirlerini yazmaya devam ettiğini, üçüncü kitabı için hazırlığa başladığını da belirtti.
Kendisini gönülden kutluyorum. 

CERN ve BTSO

BTSO’da İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları kapsamında bir seminer düzenleniyor. 14 Mayıs’ta düzenlenecek seminer “Bilimin hızlandırıcısı CERN ve Endüstriyel Uygulamalar Semineri” adını taşıyor.
Seminerde Dr. Serkant Ali Çetin, Dr.Sezen Sekmen ve Dr.Gökhan Güner bizlere CERN ve endüstriyel uygulamalarını anlatacak.
Seminer saat 14:00’te 
başlıyor.
İlgilere duyurulur.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.