Hava Durumu

Aziz Nesin ve karikatür

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 07:18
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün “2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin” etkinlikleri kapsamında  düzenlenen bir de karikatür etkinliği vardı.
Bu etkinlikte Aziz Nesin’in  Çoban Köpeği ile Motorlu Tren, Kargaların Seçtiği Padişah, Hazinedeki Paslı Teneke, Dayanın Yurttaşlarım adlı masalları, Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi’nde eğitim gören 70 öğrenciye okundu.
Bu öğrenciler bu öykülerden  dinledikten sonra öyküleri karikatürlerinde yorumladılar.  Ortaya çıkan 8-13 yaş arasındaki atölye öğrencilerinin eserleri Konak Kültürevi’nde sergilendi. 



Serginin açılışına  katılan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Kemal İvgen, Başkan Mustafa Bozbey adına çocukları kutladı. 
Eğitmenler Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman da 2011 yılından bu yana atölye olarak başarılı faaliyetlerde bulunduklarını kaydederek, Aziz Nesin’i içeren karikatür çalışmasının büyük anlam taşıdığını ifade etti. 
Öğrencilere karikatürlerin oluşturduğu kitap ve teşekkür belgeleri dağıtıldı. 

Bursa Akademi

TÜGVA Bursa Şubesi’nce Türkiye’yi ve dünyayı daha yakından tanımalarına katkı sağlamayı hedefleyen ‘Bursa Akademi’ 13 Aralık’ta başlıyor. 
12 hafta devam edecek programda toplam 2400 öğrenci eğitilecek.  
Başkan Recep Altepe, “Medeniyetimizin mirasına sahip çıkacak olan bu projeyi desteklemekten büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.  

BTB’den hatıra ormanı

Bursa Ticaret Borsası yeşilleniyor. BTB ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında Bursa’ya dikilecek 2 bin fidan için protokol imzalandı.  
Törene BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BTB YKB Yardımcısı İbrahim Özhan, BTB YKÜ Hakan Kırmızıay ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun katıldı.



Coşkun, “Bursa’nın yaşanılabilir bir kent olmasında ormanların fonksiyonu çok büyük. Burada büyüyecek fidanlar tüm insanlığa hizmet edecektir” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.