Hava Durumu

Aykan Erdemir-Stiglitz ile

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2014 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 08:31

İstanbul’da önceki gün önemli bir buluşma gerçekleşti. CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr. Aykan Erdemir dünyanın yaşayan en etkili 4. ekonomisti ve 2001 Nobel Ekonomi ödülü sahibi Joseph Stiglitz ile bir araya geldi.
Bir dönem Dünya Bankası baş ekonomisti olan Stiglitz halen Columbia Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Stiglitz, aynı üniversitede öğretim üyesi olan eşi Anya Schiffrin ile İstanbul’da düzenlenen bir panelde “araştırmacı gazetecilikten basın özgürlüğüne” uzanan bir çerçevede özgürlüklerle ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi vurguladı.
Stiglitz ve eşi, panelin ardından yalnızca yedi davetlinin katıldığı bir akşam yemeğinde gazeteci ve akademisyenlerle buluştu.
Doç.Dr. Aykan Erdemir ve eşi Dr. Tuğba Tanyeri-Erdemir bu yemekte Stiglitz ile baş başa sohbet imkanı bulan az sayıdaki şanslı davetlilerden oldular.
Sosyal demokrat görüşleriyle tanınan Stiglitz’in Türkiye’deki politik ve ekonomik gelişmeleri çok yakından takip ettiğini belirten Aykan Erdemir, yemek sırasında kendisiyle çeşitli öngörü ve tavsiyelerini paylaştığını söyledi.
CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr. Aykan Erdemir  görüşmeyi şöyle özetledi:
“Stiglitz, Türkiye’nin ekonomik büyüme performansını geliştirmenin yolunun demokrasi, şeffaflık ve hukukun üstünlüğünü güçlendirmekten geçtiğini ifade etti. Demokrasi ve ekonomik kalkınma için gençliğe büyük önem veren Stiglitz Türkiye’deki tüm üniversite yerleşkelerinde birer Sosyal Demokrasi Topluluğu kurulması için çalışma yürütmemi önerdi. Dünya ekonomisinin en büyük isimlerinden birinin vizyonundan bire bir yararlanma fırsatı eşim ve benim için paha biçilemez bir deneyimdi. Umarım Stiglitz’i dinleyenler Türkiye ekonomisinin kırılganlığına ilişkin uyarılarından gerekli dersleri çıkarmışlardır.”

250 Büyük’teki son gün

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 1997 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘250 Büyük Firma Araştırması’ bugün sona eriyor.
Bu çalışma ile Türkiye ekonomisinin lokomotif kentleri arasında bulunan Bursa’da 2013 yılının en büyük 250 firması belli oluyor.
BTSO’nun gerçekleştirdiği en önemli saha araştırmalarından biri olan “250 Büyük Firma Araştırması” firmaların, 2013 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre elektronik ortamda veya matbu olarak sunulan anket formundaki bilgilere dayanılarak sonuçlandırılacak.
Son gün bugün.

En büyük canlı Atatürk portresi

Dünyanın en büyük canlı Atatürk portresini ve imzasını oluşturmak üzere 6 bin gönüllü 26 Ağustos 2014 tarihinde Ankara’da Anıtkabir’de buluşuyor.  
Etkinlik, Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle  ve 26 Ağustos 2014, Saat:13:00’de gönüllü ilk 6000 kişinin katılımıyla, Anıtkabir Komutanlığı’nın verdiği destekle gerçekleştiriliyor.
Tamamen gönüllük ilkesine dayanan, fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’ün interaktif projesinin ilki 10 Kasım 2012’de İzmir’de gerçekleşti. Gönüllü 2400 kişi bir araya gelerek Ulu Önder Atatürk’ün canlı portresini oluşturdu.
Aygün’ün helikopterle havadan çektiği fotoğraf kareleri ülke gündeminde bir hayli yer bulmuştu.
Projenin 2. ayağı 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı’nda Bursa’nın Nilüfer ilçesinde gerçekleştirldi. 5990 kişi, bu defa hem Atatürk’ün canlı portresini hem de imzasını oluşturdu.
Aygün’ün interaktif projesinin son halkası, 26 Ağustos 2014 günü Ankara’da 6 bin  kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.