Hava Durumu

Avukatlar Günü ve Özlüce Tesisleri

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 07:54

Avukatlar Günü etkinlikleri her ilde olduğu gibi Bursa’da da kutlandı. 1878’de İstanbul Barosu’nun ilk genel kurulunun düzenlendiği 5 Nisan günü, 1958’den bu yana Avukatlar Günü, Türkiye genelindeki tüm barolarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanır. Barolar Birliği de 1-7 Nisan süresince bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Bugüne özgü Bursa Barosu’nun düzenlediği bir dizi etkinlik izlenmeye değerdi.
Akademik Odalar Birliği’ndeki Avukatlar Günü kokteyli meslektaşların bir arada olmasına vesile oldu.
Kokteyl girişinde Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz tüm konukları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşıladı.
Geceye katılanlar arasında Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ve Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır da vardı.
Kokteylde bir konuşma yapan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz avukatları cumartesi günü yapılan Adalet İstiyoruz Yürüyüşü’ne davet etti. Ekrem Demiröz ayrıca, bir müjde verdi.
Artık Bursa Barosu da bir sosyal tesise kavuşuyor. Baronun Özlüce’de yapılacak sosyal tesisleri 4.5 dönümlük bir arazi üzerine kuruluyor.
Sonunda asırlık baromuzun da kendine ait bir tesisi olacak.
Emeği geçenleri ve tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü Başkan Demiröz nezdinde
kutluyorum.

Adalet İstiyoruz Yürüyüşü

Cumartesi günü Bursa Barosu’na bağlı avukatlar, Bursa halkının da katıldığı 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle özgürlük yürüyüşü yaptı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı yürüyüş, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan başladı. Ellerinde pankartlarla yürüyüşe geçen binlerce kişi, İhsaniye Mahallesi’ndeki Gençlik Parkı’na kadar yürüdü.
Burada Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy, Bişkek Baro Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu birer konuşma yaptılar.
Özgürlük için güvercin uçuran avukatların yürüyüşüne yaşlısından gencine binlerce kişi ve çocuklar da katıldı.
Başkan Feyzioğlu’nun bir çocuğu kucağına alarak sevdiği yürüyüşe bir engelli avukat da elektrikli sandalyesi ile katıldı.
Bursa Barosu tarafından düzenlenen Özgürlük Yürüyüşü’ne katılarak güvercin uçuran Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Youtube yasağıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gidileceğini ifade ederek, “Ülkenin Başbakanı da bir yargı kararına saygı duymadığını söylüyorsa silsile halinde aşağı doğru kararlara saygısızlık alır gider. Zaten bu hukukun üstünlüğünün artık tartışıldığı, hatta askıya alındığı anlamına geliyor. Bu oldukça üzücü” dedi.

Biraz sohbet

Kokteylde baromuzun büyüklerinden ve Bursa Üniversitesi Kurma Derneği yöneticilerinden Nurhan Hüryaşar, Baro eski Başkanı İsmail Acar ile sohbet imkanı da bulduk.
Bir arada Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ve Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile sohbet ettik.
Biz eşimle beraber avukatlar Mehmet Şişmangil, Canan Şener, Mehmet Şener, Cumhur Özcan ile beraberdik.  
Güzel bir geceydi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.