Hava Durumu

AVP ve Nice Yıllara

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2016 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 08:54
Tiyatro dünyanın en zor sanatlarından biridir. Bu önemli sanat insana ve topluma katkı sağlar. Toplumun ve insanın estetik algılama yeteneğini geliştirir. Çeşitli sanat dallarına ilgi duymasını sağlar. Toplum yaşamı için gerekli olan sorumluluk duygusunu sağlar. Ayrıca toplumun, kişiliği ezmesini önler.
Kentimiz düzenli tiyatro ile Ahmet Vefik Paşa’nın Bursa Valiliği döneminde tanışmıştır. 
Onun adını taşıyan tiyatromuzda 9-13 Şubat tarihleri arasında “Nice Yıllara” oyunu sergileniyor. Bu oyunda Defne Yalnız tiyatrose-
verlerle buluşacak. 1969 yılında AVP’de Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı “Ölen Hangisi” oyunuyla sahneye çıkan Defne Yalnız, 47 yıl sonra “Nice Yıllara” oyunuyla bir kez daha aynı sahnede. 
Nice Yıllara’yı Tuncay Özinel yazdı.  Göksel Kortay’ın yönettiği oyunun, dekor- kostüm tasarımı Medine Yavuz Almaç’a, ışık tasarımı ise Önder Ay’a ait.
Oyun kalabalıklar içinde yalnızlığı yaşayan bir aktristin öyküsünü anlatıyor. 
Tiyatromuza sahip çıkalım, onu yalnız bırakmayalım.

Bugün sanat var

Bugün ağırlıklı olarak sanatsal etkinliklerden söz ediyorum. Bunlar toplumumuz için önemli ve korunması gereken değerler.
Bu arada Nazım Hikmet’teki 12 fotoğraf sanatçımızın Calvino’nun Gölgesi sergisi ile Podyumpark’taki UÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nün Gılgamış sergisini gezmeyi ihmal etmeyin.
İyi seyirler.

İftarlık Gazoz’u kaçırmayın

Cem Yılmaz’ın çocuk oyuncu Berat Efe Parlar ile oynadığı yeni filmi İftarlık Gazoz müthiş bir film. Herkese ailesi ile birlikte bu filmi izlemesini öneriyorum.
Filmde 1970’ler Türkiye’sinin Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, bir öğrencidir. Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. 
Bu güzel filmin sonunda gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.