Hava Durumu

Arınç, Balkan Ekonomi Zirvesi’ndeydi

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2015 08:45
RUMELİSİAD tarafından organize edilen 3. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi ile Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi hedeflenmekte.
Cuma günü yapılan zirvede Rumelisiad Başkanı Erol Kılıkçıer açılış  konuşmasında,“Ben Balkanlar’a sevdalı biriyim. Balkanlar’la ilgili bugüne kadar elimden geleni yaptım. Bundan sonra sizlerin huzurunda yapmaya devam edeceğime söz veriyorum” dedi.
Zirvede son konuşmayı yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Türkiye makro ekonomik bir sistemle ilerliyor ve bu ekonomik işbirliklerini hükümet olarak destekliyoruz. Yeşil Bursa 184 ülkeye ihraç yapıyor. Bursa  üreten, satan, kalite ve verimiyle harikulade bir konumda. Yatırım yapmak için dostluk ve kardeşlik yeterli değil. Her ülke yatırım yapacağı ülkenin hukuk güvenliğine, ikili ilişkilerine ve yatırımının ne şekilde destek göreceğine mutlaka bakmalı. Türkiye  bu noktalarda güven veriyor. Ekonomi emin ellerde hiç endişe etmeyiniz. Bu işi selametle sürdüreceğiz. Önümüzdeki seçimleri de alıp durmaksızın coşmaya devam edeceğiz. Vatandaş her zaman en doğru kararı verecektir. Türkiye büyürse Rumeli de büyür Balkanlar da büyür”dedi.

TSE Danışma Kurulu

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Danışma Kurulu’nun şubat ayı toplantısı, TSE Bursa İl Koordinatörlüğü’nde yapıldı. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı’nın başkanlığındaki toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri katıldı.
İbrahim Avcı, kalite altyapısının ve bilincinin yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşların TSE ile irtibatının güçlenmesi, standartların daha iyi sağlanması ve kalite bilincinin verilmesi doğrultusunda oluşturulan Danışma Kurulu’nun 2015 yılında da aktif bir şekilde faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.
Bu arada PBD firması için “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” Belge Töreni gerçekleştirildi. Genel Müdür Yalçın Toy’a belgesini aynı zamanda TSE Bursa Danışma Kurulu Başkanı olan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı teslim etti.
TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman’ın konuşmasıyla toplantı devam etti. Karaman,  “15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü” dolayısıyla çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını aktardı. 

Binay’ın sergisi

Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Salonu’nda sanatçı Özgen Binay’ın resim ve hat sergisi gerçekleşiyor. 23 Şubat-7 Mart tarihleri arasındaki sergide Binay’ın eserleri Bursalı sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Okulu’ndan mezun olan Özgen Binay “Pagoda” iç mimarlık ve mobilya mağazasını kurarak uzun yıllar iç mimar ve dekoratör olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarından itibaren aralıksız olarak resim çalışmalarını sürdüren Özgen Binay yurtiçi ve yurtdışında kişisel sergiler açarak çeşitli ödüller kazandı. Aynı zamanda ünlü hattat Saim Özel’den ders alarak icazetini aldı. Binay hat yeteneğine tezhip dersleri ekleyerek birbirinden güzel eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.