Hava Durumu

Altın Karagöz’e doğru

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 04:50
1962 yılında Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı kurulduktan sonra ilk festival hayata geçiriliyor. Sonraki yıllarda yaşanan mali sıkıntılar sonucunda 1982 yılında Bursa Belediyesi önce vakfı, sonra festivali sahipleniyor. 
1987 yılına gelindiğinde festival bünyesindeki halk dansları Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması adı altında yeni bir kimlikle ortaya çıkıyor.
O günden bugün her yıl daha güçlü ve güzel bir biçimde bu etkinliğimiz devam ediyor.



Bu yıl 30. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması gerçekleşecek. 7 Temmuz’da  kortej yürüyüşü ve akşamında açılış töreni ardından, 12 Temmuz’a kadar renkli görüntülere tanık olacağız.
Yarışmaya  Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Gürcistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Kazakistan, Kazakistan (Kore), Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Romanya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan halk dansları ekipleri katılıyor.
Başarılı bir yarışma diliyorum.

Her yerde tiyatro


Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Leyla ile Mecnun” ve “Arslan Bey’in Kerimesi” oyunlarıyla ilçelerde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Şehir Tiyatrosu, tüm ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen “Her Yerde Tiyatro” projesi kapsamında, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

BHİD’in iftarı


Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin iftarı Çubuklu’da gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören iftar sonrasında da Bursamızın ödüllü şefi Ömür Akkor yeni kitabını imzaladı.
BTSO ve çeşitli STK temsilcilerinin de yer aldığı iftar sıcak ve güzel bir ortamda geçti. İftarda bir konuşma yapan Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Bedirhan Bozali, hedeflerinin mesleki alandaki eğitim ve çalışmaları yoğunlaştırmak olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.