Hava Durumu

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2015 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 09:20
Bulgaristanlı varlıklı bir aile hac görevini ifa etmek için 1890 yılında Arabistan’a gider. Bu ailenin çocukları yoktur. Şam üzerinden dönerken  Halep’te  3 aylık bir kız çocuğunu evlat edinirler. Adını Gevher koyarlar. 
Yıllar geçer Gevher Hanım, Şaban Sönmez ile evlenir. Çocukları Ali Osman Sönmez dünyaya gelir. 1948 yılında İnegöl’e göç eden  Ali Osman Sönmez yıllar içinde ülkemizin sanayi devlerinden Sönmez Holding’i kurar.  2001 yılında aramızdan ayrılan Ali Osman Sönmez, eğitimden, sağlığa uzanan geniş bir yelpaze içinde, Bursa’da Sönmez Ailesi’nin adını yaşatan birçok hayıra imza atar.
Ali Osman Sönmez sonrası da Sönmez Ailesi’nin hayırları devam eder. Dün de önemli bir hayırın imza törenindeydik.  
Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su ve Zekeriya Birkan ile Sönmez Ailesi’nden, Sönmez Hol-ding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Ümran Sönmez, Osman Sönmez ve Cemil Sönmez’in katılımı ile Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin imza töreni gerçekleşti.
Törende Celal Sönmez, Bursa Valisi Münir Ka-raloğlu ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu birer konuşma yaptılar.
100 dönümlük arazi üzerine yapılacak ve 230    milyon liraya mal olacak 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi kompleksi bünyesinde 3 hastane bulunuyor. 250 yataklı Celal Sönmez Devlet Hastanesi, 250 yataklı Necmiye Sönmez Onkoloji Hastanesi ve 250 yataklı Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi.

Celal Sönmez’den mesajlar

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, dünkü imza töreninde duygusal bir konuşma yaptı. 
Dedemden, neneme; annemden, babama ve ağabeyime, hepsinin mezarları burada. Çocuklarım, torunlarım da Bursa’da olacağız, diyen Celal Sönmez konuşmasına şöyle devam etti:
“İşte geldik, gidiyoruz, şen olası Halep şehri derler. Gerçi şimdi pek şen bir Halep kalmadı ama inşallah eski huzurlu günlerine döner. 
Varlıklı olmak Allahın bir lütfudur ve kişiye sosyal sorumluluk yükler. Umarım bizler bu üstümüze düşen sorumluluğu ye-rine getiriyoruzdur. 
Eğitime, sağlığa, sosyal hayata bunların hepsine severek ve zamanında inanarak yardımlarda bulunduk. 
Ve inanıyorum ki, hayatımda karşılaştığım her zorlukta bu hayırların, önüme çıktığına ve bana destek olduğunu düşünüyorum. 
Bakın babaannem bir Arap kızı, dedem Bulgaristan’dan, annem ise yüzde 100 bir Çerkez. Nereden nereye, Anadolu böyle bir yer. Bugünkü Suriyeli sığınmacılardan ileride ne hayırlı, pozitif evlatlar çıkabilir. Onlara biraz daha toleranslı ve sabırlı yardımlarımız olmalı.
Bize böyle bir hayıra vesile oldukları için Valimiz Münir Ka-raloğlu’na ve Sağlık Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Sönmez’in vasiyeti

Celal Sönmez duygusal konuşmasının sonunda bir vasiyette bulundu.
İnşallah benden sonra çocuklarım ve torunlarım da bu tür hayırları devam ettirir ve geleneği sürdürür diyerek sözlerini şöyle bitirdi:
“Burada eşim ve iki oğlum var. Diğer oğlum ise işi gereği Bursa dışında. Onlara vasiyetimdir, benden sonra da bu hayırlara vesile olsunlar.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.