Hava Durumu

Ali Nesin ve eğitim

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2015 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 06:49
Prof.Dr.Ali Nesin, BUSİAD’ın Çekirge Toplantısı’na konuk oldu.
Gecenin açılışında BUSİAD Başkanı Günal Baylan, genel bir ekonomik değerlendirme yaptı. 
Günal Baylan’ın konuşmasının ardından BUSİAD’a yeni üye olan Ümit Okyay ve Mustafa Ekinci’ye rozetlerini BUSİAD?Başkanı Günal Baylan taktı.
Daha sonra  Prof.Dr. Ali Nesin, etkinlikte “Eğitimde 2023 çok geç, 2071 belki” başlıklı bir konuşma yaptı.
Nesin, daha sonra BUSİAD üyelerinin ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ali Nesin konuşmasında demokrasinin önemine dikkat çekerek, eğitimin de özgürleşmesinden yana olduğunu belirtti.
Nesin, farklı yörelerde, farklı kültürlere, farklı gelir düzeylerine, farklı zeka kapasitelerine sahip insanların tümüne aynı eğitim modelini uygulamanın, temel yanlış olduğunu anımsattı.
Kuşkusuz bakanlığın belirlediği temel kriterlerde ve bakanlığın denetimi altında eğitimin özgürleşmesine dikkat çeken Nesin şöyle devam etti:
“Bırakalım çeşitli yöreler kendi insanlarının niteliklerine özgü eğitim modelleri geliştirsinler ve uygulasınlar tek bir müfredatın, kültürleri, ekonomik düzeyleri, zeka düzeyleri farklı çocukların hepsine uygulanmaya kalkılması, eğitimimizin temel yanlışıdır.
Bu alan kriterleri belirenip, eğitim özerkleştirilmelidir. Ve bu serbest rekabet ortamı içinde, yöreler birbirleri ile rekabet etmeli ve yarışmalıdır.
Gelişimin temeli buna dayanır.”
TÜBİTAK konusunda da konuşan Prof.Dr.Ali Nesin, TÜBİTAK’ın haddinden fazla yükle yüklendiğine dikkat çekip, şunları söyledi:
“TÜBİTAK ikiye belki de üçe bölünmelidir. Burada temel bilimler başlı başına bir bölümü oluşturulmalı ve bu alana büyük destek verilmelidir. Matematik her şeyin temelidir. Evrenin şifreleri matematikte saklıdır. TÜBİTAK yüklerinden arındırılmalıdır. “
Evet,matematik ile başlayan   Prof.Dr.Ali Nesin’in konferansı baştan sona keyifli geçti.

Paris’te Bursa rüzgarı

Fransa Moda Federasyonu tarafından, Paris Moda Haftası’na davet edilen ünlü modacı Atıl Kutoğlu,  UTİB işbirliğiyle, Bursa’da kentin geçmiş tekstil kültüründen hareketle hazırlanan özel kumaşlarla Sonbahar/Kış '15/16 koleksiyonunu modanın merkezi Paris'te uluslararası kamuoyuna ve moda otoritelerine tanıttı. 
18 Mart akşamı Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği binasında, Büyükelçi Hakkı Akil ve eşinin himayelerinde bu defile gerçekleştirildi.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.