Hava Durumu

Ali Nesin, BUSİAD’ın konuğu

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 08:04
Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği yarın önemli bir konuğu ağırlıyor. Eğitim alanındaki çalışmalarıyla 14. Vehbi Koç Ödülü sahibi olan Prof. Dr. Ali Nesin, BUSİAD’ın geleneksel  Çekirge Toplantısı’nın konuğu olacak.
Almira Otel Büyük Salon’daki toplantı saat 19:30’da gerçekleşecek.
Prof. Dr. Ali Nesin  bilindiği gibi Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan ve herkesin bir biçimde yorumladığı eğitim konusu ile  ilgili olarak “Türkiye’de Eğitim: 2023 için çok geç, belki 2073” bir konulu konuşma yapacak.  
Ortaokulu İstanbul’da Saint Joseph Lisesi  ve  liseyi de İsviçre’nin Lozan kentinde tamamlayan Nesin, 1977-1981 yılları arasında Paris VII Üniversitesi’nde matematik öğrenimi gördü. ABD’de Yale Üniversitesi’nde matematiksel mantık ve cebir konularında doktorasını aldı. 1985’te UC Berkeley’de doktora sonrası çalışmalarını yaparken kısa dönem askerlik görevi için yurda döndü ancak “orduyu isyana teşvik” suçlamasıyla tutuklanarak yargılandı. Yargılama sonunda beraat ettiği halde pasaport verilmediği için Berkeley’deki işine dönemeyen Nesin, ancak bir buçuk yıl sonra yurtdışına gidebildi. Ardından 1995’e kadar UC Irvine’da önce yardımcı doçent, sonra doçent ve daha sonra profesör olarak görev yaptı. 1995’te Türkiye’ye dönüp Nesin Vakfı’nın yöneticisi oldu. 1996’da İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Matematik Bölümü’nü kurdu.   2007’de Matematik Köyü’nü kurdu. 40’a yakın bilimsel makalenin yanı sıra, biri İngilizce olmak üzere popüler, yarı akademik ve akademik düzeyde 20 dolayında matematik kitabı yazdı. 

UÜ İnsan Kaynakları Kongresi

Uludağ Üniversitesi, İnsan Kaynakları Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu “UÜ İnsan Kaynakları Kongresi” başladı.
Üç gün sürecek kongrenin bugünkü konuşmacıları arasında saat 12:30’da İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık konuşacak.
Yarın ise aynı saatte Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir konuşacak. Kongre İİBF Bordo Salonu’nda yapılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.