Hava Durumu

Akıl yanılsaması ve darbe

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 07:42
İnsanı diğer canlılardan ayıran temel özellik düşünmesidir. İnsan aklı düşünerek doğruyu yanlışı ayırır; önemli önemsiz şeyleri fark eder. Aklı kullanmanın temel şartı tarafsız olmaktır. Ama zaman zaman insan bu tarafsızlığını yitirir. 
İşte bu durumda insan aklını kullanamayacak hale gelir, akıl yanılsaması yaşar. Çünkü insan aklını 4 farklı süreç kullanamaz hale getirir. Birincisi, duygusal bağımlı olduğu şeylerde akıl taraf tutar. İkinci durum ise aşırı ihtiyaç halidir. Üçüncü durum korkularımızdır. Dördüncüsü de savunma halidir. 



21. yüzyılda kabuğunu kırarak gelişmekte olan ülkeler arasından sıyrılıp, gelişmiş ekonomiler arasında yer almaya çalışan ve onlarca ciddi sorunla uğraşan Türkiye’de akıl yanılsaması yaşayan eğitimli bir grup, bu ülkede darbe yaparak yönetimi ele geçirmeye çalıştı. 
Özünde başarılı olamayacaklarını bile bile böyle bir girişime yeltenen akıl yanılsaması yaşayan bu insanlar ve bu insanların bağlı oldukları terör örgütünü harekete geçiren dürtü nedir?

Merak ediyorum?


Gerçekten merak ediyorum.  Bu ülkede uçak veya helikopteri kullananlar dünyadaki en iyi eğitimleri görmüş insanlardır. 
Bu eğitimli insanlar nasıl olur da, kendi insanlarının, hem de sivil insanlarının üzerine ateş açar? TBMM’yi bombalar?
Bu akıl yanılsaması ile de ifade edilemez. Bunun canlı bomba ruh halinden farkı yoktur. 

Yöntem bellidir


Evet, 21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti gibi kökleri 700 yıla dayanan bir ülkede demokratik bir seçimle iktidar olmuş bir yönetimi, darbe ile devirmeye çalışmak kelimelerle ifade edilemeyecek bir akıl yanılsamasıdır.
Yönetime talip olabilirsiniz, yönetenleri sevmeyebilirsiniz, çıkarlarınız için iktidar olmak isteyebilirsiniz. Ama artık bunun yolu bellidir. 
Bir siyasi parti kurup, yola çıkarsınız. Sandık sonucunu beklersiniz. Yöntem bellidir.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.