Hava Durumu

AK Parti ve CHP’ye teşekkür

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2015 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 08:34
AK Parti ve CHP 13 yıl boyunca bu ülkedeki iki kutbu temsil etti. Ve bir bağlamda ülkenin kutuplaşmasında söylemleri ile etkin oldular.
Şimdi bu iki zıt kutup 7 Haziran seçimlerinin ardından bir koalisyon oluşturma noktasındaki öngörüşmeleri 24 Temmuz’da başladı. 28-30 Temmuz ile 1-3 Ağustos’ta  toplam beş görüşme yapıldı. Bu görüşmelerin biri TBMM’de diğerleri Ankara Palas Devlet Konukevi’nde yapıldı. 
Bu görüşmeleri AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP adına Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç koordinatörlüğünde yürütüldü. 
Beş görüşme toplam 35 saat sürdü. Pazartesi akşamı yapılan son görüşmeden sonra iki taraf adına da açıklamayı Çelik ve Koç ayrı ayrı yaptı.
Bu açıklamaların ardından nerede ise tüm televizyon kanallarında bu görüşmelerin yorumlarını dinledim. Birçok yorum çok üzücüydü.
Ben şöyle düşünüyorum. 
13 yıl boyunca birbirini yiyen iki zıt kutup, 5 ayrı toplantıda 35 saat boyunca ilk kez bir araya geliyordu. Bu iki parti Türk toplumunun nerede ise yüzde 70’ini temsil ediyor. 13 yıl sonra bu büyük çoğunluğun ülkenin çıkarları noktasında ego ve parti çıkarlarını bir kenara bırakarak “birlikte ne yapabilirizi” konuşmaya başlamış olması bence çok önemlidir. Ayrıca, bu görüşmeler nerede ise iki partinin tabanlarının büyük bölümünün bu görüşmelere karşı olmasına rağmen yapılmıştır.
Ben bu süreçte emeği geçen iki parti yöneticilerine ve liderlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu sürece katkı koyan ve ortalığı germeyen il başkanlarına da teşekkür ediyorum.
Bu emeklerin ve çabaların boşa çıkmamasını diliyorum.

Ertuğrul Kaplan Yaban Hayatı Müzesi

Bursa’daki sanayiciler içinde aykırı bazı isimler de var. Bu isimlerin başında Ertuğrul Kaplan gelir. DOSAB’ın eski başkanı ve Kaplanlar Soğutma’nın sahibi Kaplan, aynı zamanda profesyonel bir avcıdır. Dünyanın her yerinde av turlarına katılmıştır.
Kendisi fabrikasının içine bir müze oluşturdu. 
Bu müze haftanın bir günü gezilebiliyor. Hem fabrika çalışanları, çocukları ve yakınları her hafta sonu burayı gezebiliyor.
Ertuğrul Kaplan Yaban Hayatı Müzesi’nin anayasasını Türk medyasının yakından tanıdığı ve çok erken yaşta kaybettiği rahmetli Ufuk Güldemir yazmış.
Güldemir, müzenin amacını şu cümlelerle özetlemiş:
“Yaban hayatının korunarak sürdürülmesi için yaban varlıkları ve yaban yaşamına ilişkin olguları çarpıcı biçimde anlatmak. Biyolojik çeşitliliğin sürdürülmesi için yaban yaşam alanlarının(habitat) korunması ve yeni alanların yaban hayatına kazandırılmasına ilişkin çalışmalara destek vermek. Kent yaşamının sınırları içine hapsolmuş, yaban hayatını tanıma şansı bulamyan geleceğin karar vericileri çocuklarımız ve gençlerimizi yaban hayatı ile tanıştırmak, yaban hayatını sevdirmek ve bu yolla yaban yaşamının korunarak doğru yönetilmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak.”

UÜ yerel yönetimlerle

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  çeşitli sivil toplum kuruluşları, medya ve kuruluşlarla bir araya gelerek Uludağ Üniversitesi’nden beklentilerini alan ve üniversite-kent işbirliğini daha verimli hale getirmek isteyen toplantılarında bu sefer ilçe belediyeleriyle bir araya geldi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Ulcay, yardımcıları ve danışmanlarıyla birlikte hazır bulundu. Toplantıda, Bursa’nın ilçe belediye başkanları ve temsilcileri Uludağ Üniversitesi’nden beklentilerini ve işbirliği önerilerini dile getirdi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.