Hava Durumu

Ahmet Uyar anılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2014 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2014 08:53

Bursa’nın ulusal markalarından biri olan Emek Yağ, 65 yıllık bir kuruluşumuz. Uyar Ailesi’nin olan bu firmamız şu anda 3. kuşağı tarafından yönetiliyor.
Ahmet Uyar, 1954 yılında İslam ve Feriha Uyar’ın oğlu olarak Tirilye’de doğdu. İlkokulu Tirilye’de ortaokul ve liseyi de İstanbul’da Fevziye Mektepleri Vakfı’nın Işık Lisesi’nde bitirdi.
Ardından yüksek öğrenimini Almanya’nın Aachen Teknik Üniversitesi’nde kimya mühendisi olarak tamamlayıp, Emek Yağ’da görevine başlamıştı.
Ahmet Uyar bundan 20 yıl önce 1994 yılında ani bir kalp rahatsızlığı ile aramızdan ayrıldı.
Bugün  saat 11:00’de Ataevler’de rahmetli babası İslam Uyar ve annesi Feriha Uyar tarafından yaptırılan, açılışını dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaptığı Ahmet Uyar İlkokulu’nda düzenlenecek bir tören ile Ahmet Uyar, Uyar Ailesi ve dostlarınca anılacak.
Bursa’nın örnek hayırsever ailelerinden biri olan Uyar Ailesi bugüne kadar eğitimimize Ahmet Uyar İlköğretim Okulu dışında, İbrahim Uyar İlköğretim Okulu, İslam Uyar Ticaret ve Anadolu Ticaret Lisesi, Feriha Uyar Kız Meslek ve Ticaret Lisesi, Emine-Sait Uyar İlköğretim Okulu ve İslam Uyar Spor Salonu’nu kazandırdı.
Eğitime katkıları için Uyar Ailesi’ne Bursa adına teşekkür ediyor, acılarını paylaşıyorum.

İPBÜKEN BUGİAD’DA KONUŞTU
 

Türkiye Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken, cuma akşamı BUGİAD’ın konuğu oldu.
BUGİAD Konferans Salonu’nda Yalçın İpbüken dünyadaki sanayinin gelişim tarihi, dönüşüm noktaları ve Yalın Üretim ve Yalın Yönetim hakkında bilgi verdi.Çok sayıda BUGİAD üyesinin katıldığı konferans sonunda Yalçın İpbüken soruları yanıtladı.Konferans bitiminde BUGİAD Başkan Yardımcısı ve AKMAT’ın sahibi Nihat Akınoğlu, Türkiye Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın  İpbüken’e BUGİAD adına bir  plaket armağan etti.

HULUSİ ŞENTÜRK BURSA'DA

TSE Başkanı Hulusi Şentürk bugün Bursa’ya geliyor. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Plaza 16’da bir basın toplantısı düzenleyecek.Şentürk’ün bu toplantıda TSE çalışmaları ve Yenişehir’de yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi konusunda bilgi vermesi bekleniyor.Ülkemizin kalite altyapısının gelişmesi, kalitenin her alanda hakim konuma gelmesi ve de rekabetçiliğinin artması için Kalite ve Standardizasyon çalışmaları yapan TSE’nin yeni faaliyetleri ile ilgili bilgileri bugün Şentürk’ten alacağız.

DEMİRÖREN, ESGİN ve AGORA

Nilüfer’in AK Partili Belediye başkan adayı Dr. Mustafa Esgin ile MHP’nin adayı Arif Demirören,  çalışmaları sırasında Nilüfer’de karşılaşırlar.İhsaniye Mahallesi’ndeki sabit pazar alanı ve Agora Çarşısı’nı gezerken karşılaşan başkan adaylarının ortak açıklamasında hedefleri Agora Çarşısı oldu.İki başkan adayı yaptıkları ortak açıklamayla Agora Çarşısı’nın başarısız bir belediye projesi olduğunu söylediler.Bakalım bu değerlendirme üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ne söyleyecek?
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.