Hava Durumu

Ahmet Özkayan, MİB başkanı

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2016 06:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 06:31
Makina İmalatçıları Birliği (MİB) 14. Olağan Genel Kurulu 2 Nisan 2016 günü Cevahir Asia Otel'de yapıldı.
 “Teknoloji Üreten ve Endüstri 4.0’a Hazırlanan Yeni Makine Sanayi”  temasıyla yapılan genel kurulda, Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan başkanlığa ve başkan yardımcılığına da E-Mak’tan Emre Gencer seçildi.



Genel Kurul’da konuşan MİB Başkanı Ahmet Özkayan, makine imalat sektörünün zorluk derecesi yüksek çok disiplinli bir yapıya sahip olduğunu , dünya  mal ihracatında 2'nci sırada bulunan makine ve teçhizatının ülke ekonomilerinin gelişmesindeki rolünün son derece önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Makine üretimi ile birlikte, teknolojiye geçiş süreci hızlanmakta ve savunma sanayiiden tıbba kadar çok geniş alanda yaygın bir imalat gücü ortaya çıkarmaktadır. Makine imalatçıları içinde barındırdığı mühendislik ve AR-GE gücü sayesinde yüksek teknolojiye en hızlı dönüşümü sağlayacak tek sektör olma özelliğini taşımaktadır"
Ahmet Özkayan ve  Emre Gencer’i kutluyorum.

Kamu hastanelerinde elektronik dönem


Bursa Kamu Hastaneleri ve bağlı 20 sağlık tesisi elektronik belge yönetim sistemi (EBYS) kullanmaya başladı.
Böylece, masa başında evrak inceleyip imzalama dönemi sona erdi. Hazırlanan belgeler elektronik ortamda akıllı telefon, tablet veya bilgisayarda incelenerek, yine elektronik imza ile imzalanıp ilgili kuruma gönderilebilecek.

İbrahim Orhan ve Aliba


Geçen yıl Orhan Holding Onursal Başkanı İbrahim Orhan ile birlikteydik. Kendisi eski günleri anımsatırken, doğduğu yer olan Yenişehir’in kaymağı ile meşhur olduğunu dile getirmiş ve bunun kaybolduğunu, yeniden yaşatılması gerektiğini söylemişti.



Daha sonra İbrahim Orhan bu konuya gönül verdi, yurtdışından mandalar getirtti. Sonuçta, Aliba Çiftliği doğdu. Geçtiğimiz cuma günü de Aliba Çiftliği ilk dükkanını Geçit’te açtı. 
Hayırlı olsun.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.