Hava Durumu

5. Bilim Şenliği’ne doğru

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2016 06:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 06:35
Bursa 5. Bilim Şenliği, “Çevre ve Enerji”  temasıyla 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde başlıyor.
Çocukların ve gençlerin bilimle buluşturulması noktasındaki en etkin etkinliklerden biri olan şenliğe bu yıl 57 üniversite ve 67 şehirden 1360 proje başvurusu yapıldı.
TÜBİTAK, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ile Bilim Merkezleri Araştırma Geliștirme Enstitüsü Derneği ve Telekom’un desteklediği Büyükşehir  ve BEBKA tarafından düzenlenen Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğundaki etkinliğe büyük ilgi gösteriliyor.
Şenlik kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ve toplamda 102 bin TL para ödülünün dağıtılacağı proje yarışmasına 1360 başvuru yapılırken, 4 farklı kategoride 50 proje finale kaldı. 
BBŞB Başkanı Recep Altepe, “Bursa ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak projeleri geliştiren, yaratıcı ruha sahip, kreatif ve bilime gönül vermiş bir nesil yetiştirmek amacıyla hayata geçirdikleri bu şenliği düzenli-
yoruz” dedi.

Şemsiye Sigorta imzalandı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ile ​Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) tarafından hazırlanan ve OSB’lerdeki firmaların üçüncü şahıslara vereceği maddi ve bedeni hasarları güvence altına alacak Türkiye’nin ilk “Şemsiye Sorumluluk Sigorta Poliçesi” imza töreni dün yapıldı.
Dün BOSB’de imzalar atıldı.

‘Büyük Usta’ anıldı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Büyük Usta Mimar Sinan’ı andı.
Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleşen sergi açılışına Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Lale Yıldız, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü ve çok sayıda mimar katıldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.