Hava Durumu

5. Ar Ge ve Proje Pazarı Yarışması

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 07:21
UİB’in 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması, 5-6 Mayıs tarihlerinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Gebze yerleşkesinde gerçekleştiriliyor.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde bu yıl beşincisi düzenlenen etkinliklerde Ar-Ge Proje Pazarı ve İnovalig Otomotiv Ödülleri sahiplerini bulacak. 
Bu yarışmada yeni fikir ve tasarımlara toplam 62 bin TL ödül dağıtılacak. Ayrıca dereceye girenler OİB’in bu yıl 900 bin TL destek verdiği İTÜ Çekirdek Programı’na girme şansı elde edecek.
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ‘nun ev sahipliği yapacağı 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması’nın açılışına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katılacak.
Etkinliğe fütürist Gerd Leonhard ile Google’ın Otonom Arabalar vizyonuna yön veren Brad Templeton da konuşmacı olarak katılacak.

İklim mücadelesi

Küresel iklim değişikliği mücadelesi için Paris İklim Anlaşması 22 Nisan günü New York’ta aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 175 ülkenin temsilcisi tarafından imzalandı. 
Anlaşma, fosil yakıt kullanımının hızla azaltılarak, iklim değişikliğine yol açmayan yenilenebilir enerjilere geçişin zorunlu olduğunu ortaya koyuyor.

Bilim Şenliği başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Merkezi ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlediği  Bilim Şenliği başlıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde Merinos Park’ta gerçekleştirilecek Türk Hava Yolları 5. Bursa Bilim Şenliği tanıtım toplantısı bugün yapılıyor.
Evet, Bilim Şenliği’ne buyurun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.