Hava Durumu

3.Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2015 06:52
Rumelisiad, kentimizin saygın STK’larından biri. 2006 yılında bu STK’mız geleneksel olarak Uluslararası  Balkan Ekonomi Zirvesi düzenlemekte.
Bu zirvelerin üçüncüsü bugün başlıyor. Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar’daki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, 3. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi bugün, Merinos AKKM’de başlıyor.
Zirveye, Türkiye dahil 12 Balkan ülkesinden üst düzey devlet adamları, dış ticaret müsteşarları, ekonomik oda başkanlarıyla, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katılıyor.
İkili iş görüşmeleri şeklinde başlayacak olan zirvenin açılış oturumunda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra; Makedonya Ekonomi Bakanı Bekim Neziri, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Dr. Victor Tvircun, Arnavutluk Başbakan Yardımcısı Niko Peleshi, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, HÖH Haskovo Milletvekili Saliha Emin, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer konuşmacı olarak yer alacaklar.
RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Erol Kılıkçıer  zirve ile ilgili şunları söyledi:
“RUMELİSİAD Balkan Ekonomi Zirvesi tüm Balkanlar’a açılan önemli bir kapı. Bu önemli etkinliğe tüm Bursalıları davet ediyoruz. Kuracağımız başarılı iş bağlantıları ülkelerimizin refahını artırmak için büyük önem taşıyor. Kentimizin ev sahipliliğinde olacak bu etkinlik ile Avrupa’da büyük ses getireceğiz.” 
Zirvede sabah ikili görüşmeler ve belediye toplantıları yapılacak. Bülent Arınç’ın katılacağı resmi açılış saat 14:00’te olacak.
Erol Kılıkçıer ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

BUİKAD’dan  eğitimler

BUİKAD’ın “Finansal okur yazarlık” hakkında bilinç yaratabilmek başlattığı  “Paramı Yönetebiliyorum“  projesinin eğitimlerinde “Eğitimci Eğitimi” olan BUİKAD üyeleri çeşitli kurumlarda eğitim vermeye başladı.
Bu kapsamda Lösev Annelerine, Aileyi Güçlendirme ve Destekleme Derneği (AGDED), Thierry Diniz çalışanları, Yeşim Tekstil stajyerleri, Ataısı çalışanları ve Erginakın çalışanlarına, Uludağ Üniversitesi Kalite Birliği öğrencileri, Yesim Tekstil-BU1 numune operatörleri, Missquality Grubu, HASVAK ve Lions kulüplerine eğitim verildi.
Projenin on ikinci eğitimi Paramı Yönetebiliyorum eğitmeni Hayriye Ünal tarafından BALGÖÇ Kadın Kolları’na verildi. Ayrıca, Damla Bahar ve Pervin Katana tarafından Sheraton Çalışanlarına Nermin Atalay ve Dilek Şen tarafından Zett Dekor çalışanlarına; Hepşen Erginakın ve Neslihan Delen tarafından Yalçın Ağaoğlu Holding çalışanlarına verildi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.