Hava Durumu

2014’ten birkaç not

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2014 05:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2014 05:11
Bir yılı daha geçirdik.Bu yılın içinde çeşitli alanlarda, yerel, ulusal ve bölgesel ve global bazda yoğunluklar yaşadık. Ağırlıklı olarak gergin ve üzgün bir yılımız oldu.
2014’ün içinde birkaç çarpıcı olay yaşandı.  Bunlardan bazılarını anımsatmak istedim:
Bana göre 2014 yılındaki yılın en önemli siyasi olayı Bursa özelinde Recep Altepe’nin ikinci kez Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesiydi. Bunu daha önce kimse yapamamıştı.
Bursa açısından yılın en başarılı olayı Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi olayıydı. Bu noktada en büyük emeği olan Prof.Dr.Neslihan Türkün Dostoğlu, ekibi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum.
Bursa’da yılın en önemli keşfi ise İznik Gölü’nde tesadüfen bulunan batık bazilikaydı.

BUTTİM ve LÖSEV

LÖSEV yardım standını BUTTİM’de açtı. LÖSEV’in Ankara’da başlattığı lösemili çocukların annelerine meslek edindirme ve rehabilite etme amaçlı açılan atölyelerde üretilen ürünlerin satışının yapıldığı stantlar Bursa’daki AVM ve okullardan sonra BUTTİM A Blok’ta gerçekleşti.
Bilindiği gibi LÖSEV’in bugün 16.000 kayıtlı lösemi ve kanser hastası bulunuyor. LÖSEV ‘e kayıtlı ailelerin % 90’ı ihtiyaç sahibi.
LÖSEV Bursa Ofis yetkilisi Füsun Emecan Özcan “BUTTİM Yönetimi’nin  de destekleri ile geleneksel hale gelen yardım standına tüm BUTTİM sakinleri büyük ilgi göstermiştir. Bu yılda bu ilginin devam ettiğini ve yardımsever birçok işyeri sahibi ve çalışanlar desteklerini bizden esirgemedi. Yapılan destekler kâr amacı gütmeden, kimsenin cebine girmeden yalnızca çocuklarımız ve onların sağlığı için harcanıyor” dedi.
LÖSEV standını ziyaret eden BUTTİM Yönetim Kurulu üyeleri, lösemili çocuklara destek olmak adına, el yapımı oyuncak ve ürünlerden aldılar. 
BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Biçen “Lösemili çocuklarımıza bir nebze de olsa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

İyi yıllar diliyorum

Evet, acısı ve tatlısıyla beraber bir  yılı daha geride bırakıyoruz. 
Bir yandan ne zaman veda edeceğimizin belli olmadığı dünyada, hem ölümsüzmüş gibi zamanımızı çoğunlukla gereksiz işler için israf ediyoruz, hem de doğanın bize emanet edilmiş olduğunu unutarak sanki bizimmiş gibi hunharca kullanmaya devam ediyoruz.
2015 yılına geldik. 
Bir aralar 2000’li yıllar geliyor, diye telaş içindeydik. 
Bir baktık ki aradan bir de 15 yıl geçmiş.
Öncelikle 2015 yılının tüm dünyada barışın hakim olduğu bir yıl olmasını diliyorum.
Ardından ülkemizin; insanlarının ve de özellikle siyasilerinin birbirlerinin farklı görüşlerine ve inanışlarına daha toleranslı baktığı,  daha çağdaş, daha demokrat, hukukun üstünlüğünün ön planda tutulduğu bir ülke olmasını arzu ediyorum.
Bu vesile ile he-pinize önce sağlık, ardından bol başarı dolu bir yıl temenni ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.