Hava Durumu

19 Mayıs kutlu olsun

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2016 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 07:55
Bugün 19 Mayıs. 16 Mayıs’ta Galata rıhtımından başlayan ve 19 Mayıs’ta Samsun’da sona eren bu yolculuk öncesinde Padişah Vahdettin ile Mustafa Kemal arasında geçen diyaloğu Falih Rıfkı Atay ve Mahmut Soydan, Atatürk’ün Anıları kitabında şöyle anlatır:
Sultan Vahdettin:
 “Paşa, Paşa! Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin! Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir (bu bir tarih kitabıdır)! Bunları unutun. Asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden daha önemli olabilir. Paşa, Paşa. Devleti kurtarabilirsin!”
Bu sözler üzerine  Atatürk:
Bu sözlerden hayrete düştüm. Acaba Vahdettin benimle içtenlikle mi konuşuyor? O Vahdettin ki bütün yaptıklarından pişman mı olmuştur? Aldatıldığını mı anlamıştı? Fakat, böyle bir yorum ile başka konulara girişmeyi ürkütücü saydım, kendine karşılık verdim:
“Kişiliğe güveninize ve bana bunca yüz verişinize teşekkür ederim. Elimden gelen hizmeti esirgemeyeceğime lütfen güveniniz.”
Evet, gençler 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. 

Sarıbal: “Tarım içler acısı”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bu kez tarım desteklerini gündeme taşıdı. 
Sarıbal,  son yıllardaki tarım politikalarını eleştirerek şöyle dedi:
“Genellikle destekleme fiyatları piyasa fiyatları seviyesinde tutulmuş; bu fiyatlarda rekabet edemeyen küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yerini tarım şirketleri almaya başladı”. 

Vali’nin Japon konukları

Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Konuk heyete JİKA Türkiye Ofisi Başkanı Bayan Mayumi Endoh başkanlık yapıyor.
Bursa Valisi Münir  Karaloğlu ziyarette, "Afet Eğitim Merkezimiz  çok ilgi çekiyor. Özellikle çocuklar orayı ziyaret etmekten büyük keyif alıyorlar. Eğlenerek öğreniyorlar. Biz Japonya'yı afete hazırlık  konusunda çok iyi buluyoruz. Bizim o konuda halen eksiklerimiz var” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.