Hava Durumu

13. Uluslararası Yanma Sempozyumu

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2015 07:53
13. Uluslararası Yanma Sempozyumu bugün Almira Otel’de başlıyor. Bu bilimsel etkinlik  Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nin organizatörlüğünde, Uludağ Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nin de katkıları ile gerçekleşiyor.
Yanma Sempozyumları, Yanma Enstitüsü Türkiye Şubesi’nin periyodik faaliyetleri olarak 1983 yılından itibaren düzenlenmektedir.
Sempozyumda “Yanmanın teorisi,  Güç üretmeye veya ısıtmaya yönelik kontrollü yanma,  Bina, orman, tünel yangınları gibi istenmeyen yanma olayları,  Taşıt ve uçak motorları, kalorifer kazanları, evlerimizdeki gazlı ocaklar, brülörler gibi kontrollü yakma sistemlerinin performansı,  Yanma kaynaklı hava kirliliği, fosil ve yenilenebilir yakıtlar ve yanma performansları” gibi konular masaya yatırılıyor.
Bugün saat 10:00’da başlayacak sempozyum 2 gün sürecek.
İlginçtir sempozyumun öncesinde Bursa büyük bir yangın felaketi yaşamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi 92 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün kuruluş yıldönümü.   9 Eylül 1923’te kurulan, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, 1923’ten 1950’ye kadar aralıksız iktidarda kalmış ve 1946’ya değin kısa aralıklar dışında genellikle tek parti yönetimini uygulamıştır. 
“Halk Fırkası” adıyla kurulan partinin adının başına 1924’te “Cumhuriyet” sözcüğü eklenmiş, 1935’teki 4. Kurultay’da da bugünkü “Cumhuriyet Halk Partisi” adı benimsenmiştir. 

Eker II. I run

Eker’in sponsorluğu, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün destekleriyle hayata geçecek olan Eker I Run Koşusu pazar günü Eker Meydan Yeme İçme Merkezi’nde başlıyor.
Koşu 15 kilometre, 5 kilometre ve Minik Adımlar koşuları şeklinde yapılacak. 
Dün bu konu ile ilgili tanıtım toplantısı Bursa T.C. Gençlik ve Spor il Müdürü Dr. Süleyman Şahin, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz, EKER Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel, Eker Meydan Yeme İçme Merkezi Koordinatörü Ece Eker, Eker Koşu Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Carlı’nın katılımı ile gerçekleşti.
Kazasız belasız bir koşu diliyoruz. Hareket sağlıktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.