Hava Durumu

125 yıllık ‘Dev Çınar’ın doğum günüydü

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2014 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2014 08:28

1889 yılının 6 Haziran’ı. Tam 125 yıl önce dün. Koza Han’ın küçük bir odasında Osman Fevzi Efendi başkanlığında BTSO’nun ilk yönetim kurulunu oluşturan “Kamil Beyefendi, Hacı Ali Bey, Kartaki Efendi, Nafız Efendi, Kirkor Efendi, Mehmet Ali Efendi, Bay Kostan Efendi, Nikolaki Efendi ve İshak Efendi” bir araya gelirler.
Toplantı Osman Fevzi Efendi’nin “Efendiler, miktar-ı kafi ekseriyet mevcuttur. İlk içtımaı küşat ediyorum (açıyorum). Mesaimizin millet ve memleketimize hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan niyaz eylerim” sözleri ile açılır.

2014 yılının 6 Haziran’ı. Tam 125 yıl sonra dün.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin dev salonu İbrahim Burkay yönetimindeki BTSO’nun son yönetim kurulunu oluşturan “Ferudun Kahraman, İsmail Kuş, Cüneyt Şener , Fahrettin Gülener, Hasan Gürses, İlker Duran, Nuri Körüstan, Şakir Umutkan” bir araya geldi ve kendilerine bırakılan emaneti yüceltmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
 

DÜNDEN NOTLAR

Atatürk Anıtı’na BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk çelenk koydular.
Osman Fevzi Efendi’nin kabri başına da çelenk konuldu.
Daha sonra ise Merinos AKKM’deki törene geçildi.
Kutlamalara Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.
 

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Dünkü muhteşem tören Osman Fevzi Efendi’nin o günü ve kuruluşu anlattığı bir hologram ile başladı ve Osman Fevzi Efendi sözü İbrahim Burkay’a bıraktı.
“Teşekkür ederek” sözü alan Burkay, protokol girişinin ardından şu sözler ile konuşmasına başladı:
“İnsanı, hayalleri tarif eder. Hayranlıkla izlediğimiz büyük işler, büyük hayaller kurabilen insanlar tarafından başarılmıştır. 20. yüzyılın eşiğindeki dünyanın büyük değişimler yaşadiği dönemde, Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının geniş bir vizyonla hayata geçirdikleri bir hayalin 125. Yaşını kutluyoruz.
O günlerin şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda; savaşlarla yıpranmış, sanayi devrimini ıskalamiş, yeni global aktörlerle mücadelede zorlanan bir ülkenin henüz yeni filizlenen özel teşebbüsünün temsilcileri olarak, böyle bir eseri hayal etmenin, kurmanın ve bugünlerin temelini atmanın değeri daha iyi anlaşılmaktadır.”
Gecede bugüne kadar BTSO Başkanlığı yapan kişi ve kişilerin temsilcilerine özel plaketler verildi.
 

BAŞKANLARIMIZ

Evet, bugüne kadar bu onurlu görevi yürüten BTSO Başkanlarımız “Sait Ete, Baha Cemal Zağra, Hayri Terzioğlu, Hasan Alkoçlar, Kamil Tolon, Abdi Biçen, Hüseyin Sungur, Selahattin Aktar, Ali Osman Sönmez, Mehmet Şener, Mutlu Uraz ve Celal Sönmez” oldular.
Aramızda olanları saygıyla, olmayanları rahmetle anıyorum.
 

SONSÖZ

Geçmişi anarak, geçmişi anımsayarak, geçmiştekileri onore ederek, bugün geleceğe koydukları vizyonu hayata geçirmek için çalışan BTSO Yönetimi’ni başkanları İbrahim Burkay nezdinde kutluyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.