Hava Durumu

100. Anzak Günü’nde bir Bursalı

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2015 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 07:33
Bu yıl bilindiği gibi Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü. Bu kapsamda Avustralya’nın Sydney kentinde Collaroy plajında 25 Nisan Cumartesi Anzak Günü’nde 100 adet sörf botu Gelibolu çıkarmasını temsilen kürek çekecek.
Botlardan 3 tanesi Avustralya, Yeni Zellanda ve Türk bayrakları ile kaplanacak.  Bu botlar 100 botun önderi olarak, önden kürek çekecekler.  Burada Türk takımını tamamen amatör olan Can Erdoğan, Burak Duramanoğlu ve Cemil Gökten oluşturacak. Türk grubu  2 aydır gece gündüz kürek çekip memleketi temsil için hazırlık yapıyor.
İlk defa Türk tarafının kayıpları ve savaşta Türklerin neler çektiği ve ne kadar kayıplar verdiği Avustralyalılara vurgulanacak. 
Etkinlik Gelibolu’da gün doğumuyla beraber  (Sydney zamanı ile 12.00’de) 100 tane bot kıyıya kürek çekip resmi törene katılacak. Daha sonra 100 adet ilkokulun hazırladığı çelenkler kürekçiler tarafından denize bırakılacak.
İşte bu 3 kişilik Türk takımında bir de Bursalı var. Bursa  iş dünyasının yakından tanıdığı Yapı Kredi Bankası’nın eski Genel Müdür yardımcılarından Mümtaz Erdoğan’ın oğlu Can Erdoğan da bu ekipte.

Rektör Ulcay’ın yoğun hafta sonu

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay, yoğun bir cumartesi günü geçirdi. Ulcay sabahın erken saatlerinde Yıldırım’da yaşadığı dedesinden kalma 150 yıllık evin bahçesinde çapa yaptı. 
Saat 10:30’da Almira Otel’deki 13. Kalite ve Başarı Sempozyumu’ nun konuşmacısı olarak “Eğitimde Kalite” oturumuna katıldı.
Saat 13:00’te bir yakının cenazesine katıldı. Ardından Kocaeli’ne geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu açılış törenindeki Bilim Merkezi’nin açılışına katıldı. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin oluşumunda rol oynayan Ulcay, Bursa olarak Kocaeli’ndeki merkeze de katkı koymuştu. Orada yemeğe katılmayan Ulcay Hoca akşamda Bursa Kalite Ödül Töreni’ne yetişti ve UÜ Gemlik Asım Kocabıyık MYO’nun ülkemizde ilk kez almış olduğu Kalite Büyük Ödülü’nü hocalarla birlikte aldı.

Barodan kemik iliği kök hücre bağışı

BUSİAD ve UÜ işbirliği ile düzenlenen “Tarımda Sürdürülebilirlik” paneli, tarım sektörü paydaşlarının katılımı ile BUSİAD Evi’nde yapıldı.
Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını UÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahap Katkat’ın yaptığı ve Bursa Ziraat Odaları İl Temsilcisi Ali Çelik, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Salih Çalı, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ve Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına da Ziraat Yüksek Mühendisi Erdem Durgut’un konuşmacı olarak katıldığı panelde sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Yeşil Büyüme Projesi ve BTSO

BTSO makro projelerinden birisi olan “Yeşil Büyüme Projesi”, Ankara’da düzenlenen IFAT Eurasia Fuarı'nda masaya yatırıldı. 
BTSO Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Başkanı Mustafa Uysal, proje ile firmalarda ‘Yeşil Büyüme’ konusunda farkındalık kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.
IFAT Eurasia, Ankara Congresium’da gerçekleştirildi. 
Fuarda, BTSO tarafından organize edilen ‘Yeşil Büyüme Modeli’ paneli düzenlendi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.