Hava Durumu

Şeffaflık, güven, huzur

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2016 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 04:52
2016-2017 sezonunda Süper Lig kulüpleri için mali toparlanma öncelik olacak. TFF'nin yıllarca seyirci kaldığı finansal fairplay yaptırımlarını, UEFA uyguluyor. Başabaş açığı olan kulüpler yaptırım altında. Yayıncı kuruluş Katarlı BeIN gruba satıldı. 
Yasal itiraz süresi 3 Ağustos'ta dolduğu için haziran döneminde kulüpler avans alamadı.
TFF EURO 2016 şokunda. Zaten birçoğu borca batık olan kulüpler kaynak da yaratamayınca transfer piyasası son derece haraketsiz. Rakiplerimizin haraket alanı sınırlı.
Geçtiğimiz yıl 150 milyon TL kadro maliyeti ile 44 puan topladık. Bu para Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde grupları (son 32) gören birçok takımın kadro maliyetinin çok üstünde. Kulüp gerçekleri ile örtüşmeyen harcamalar sonucu futbolcusuna, çalışanına, tedarikçilere ödeme yapamayan, saha içi ve saha dışında her kademede mutsuzluğun, huzursuzluğun hakim olduğu, yönetim kurulunda sorumluların medyaya yasaklar koyduğu, paydaşlarla çatıştığı, güvensizliğin had safhada olduğu Bursaspor'da makamların erozyona uğradığı bir yapı oluştu. 
Sadece ödemelerini peşin alan manajerler mutlu edildi.
Yeni sezonda kadro maliyetimiz geçtiğimiz yılın üçte biri. Bu yıl itibari ile denk bütçeye
yaklaşma söz konusu. Kampa gitmeden şekillenen bir takım kurgusu var.
Göreve geldiği günden beri şeffaf, paylaşımcı, medya ve taraftar ilişkilerini oldukça iyi götüren Başkan Ali Ay'ın ödemelerin aksatılmaması verilen sözlerin yerine getirilmesi hususunda oyuncu topluluğunda ve camiada yaratacağı güven, birçoğu ciddi sorunlarla boğuşan rakiplere karşı en büyük üstünlüğümüz olacaktır.
Uzun süredir Özlüce'den uzak olan şeffaflık, güven, huzurlu çalışma ortamı, yeni sezonda görece düşük profilli kadroya rağmen başarının anahtarıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.