Hava Durumu

Puanı kaybettik umutları yeşerttik

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2015 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 06:51
Süper Lig’in ilk 10 haftasındaki eleştirilen yönlerinden birçoğunu giderme yolunda bir Bursaspor izledik. Takımdaşlık üst düzeydeydi. Yardımlaşma, takım bütünlüğü, oyunu elden geldiğince dar alanda tutma, iyi takım savunması, rakibin etkin oyuncularına son derece etkili markaj, yüksek mücadele gücü ve oynama iştahı. 
Teknik ekip, Beşiktaş dersini son derece iyi çalışmış. Atiba ve Oğuzhan’ın kilit rolüne karşı, merkezde atom karınca gibi çalışan Hosogai ve Bekir tercihleri son derece yerinde oldu. Kenarlardaki yardımlaşma da üst düzeydeydi. Bunun sonucu olarak Gökhan Töre ve Quaresma sezon başından beri en etkisiz maçlarını oynadılar. Serdar Aziz olağanüstü performanslarına bir yenisini ekledi. Kendisinden daha üstün fiziğe sahip Gomez’e nefes aldırmadı. 
Bekir’in önce direğe sonra çizgiye vuran kafası rakibin şans dakikasıydı. Ertuğrul Sağlam’ın hamleleri teoride doğruydu belki ama pratikte tutmadı. Gecenin başarılı isimlerinden Bekir’in yerine giren Faty maç temposuna ayak uyduramadı. Gol dahil birçok pozisyonda ağır kaldı. İyi niyetli ama fiziki kalitesi çok düşük Cuenca’nın yerine giren Stoch ve dün gece çok çalışan Necid’in yerine giren De Sutter de oynadıkları bölümde katkı koyamadılar.
Süper Lig’in en çok gol atan takımı olan Beşiktaş’a neredeyse pozisyon vermeden son dakika golüyle kaybetmek trajik oldu. Belki 1 puan kaybedildi ama gelecek haftalara umut taşıyabileceğimiz bir Bursaspor gördük sahada. Maç sonu taraftarın takımı sahiplenmesi yenilgiye rağmen tribünlere çağırıp alkışlaması, haftalardır anlatmak istediklerinin özeti gibiydi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.