Hava Durumu

Molde kadar olamadık

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2015 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2015 06:43
Perşembe akşamı Avrupa Ligi maçında izlediğimiz Fenerbahçe performansı dün gece için umutlarımızı artırmıştı. Orta sınıf Norveç takımı Molde, oyun stratejisiyle farklı kazanmıştı. Rol modelimiz olabilirdi. Orta alanda gösterilecek ciddi fiziki direnç, kora kor mücadele, rakibin sürekli çıkan kenarları, Şener ve bu maçta Hasan Ali’nin boşalttığı alanlar, geri dönmeyen, savunmaya katkı koymayan Nani ve Markovic’in defansif zaaflarını çabuk çıkışlarla ya da Molde’nin yaptığı gibi akıllı uzun toplarla avantaja çevirebilirdik. 
Hayal kırıklığı yaratan bir ilk yarı izledik. Rakipten baskı yedik, topu tamamen rakibe bıraktık, savunmada direnç gösteremedik, organize olmaktan uzaktık. Biri Nani’nin ayağından golle sonuçlanan 3 net pozisyon verdik. Rakip kaleyi bulan ilk ve tek top 43’te Necid’ten geldi. İlk yarı görüntüsü klasik ortalama Anadolu takımının İstanbul deplasmanında gibiydi ki; bu bize hiç yakışmadı. 
İkinci yarı daha istekli, önde oynamaya çalışan bir Bursaspor vardı. Sarı kartlı Hosogai-Sercan değişikliği, ilk yarı neredeyse Dzsudzsak’ın biraz kıpırdanması, saman alevi gibi de olsa Josue’nin inisiyatif aldığı bölümler oyuna da skora da denge getirdi. Josue’nin ortasında Necid’in gol vuruşu çok güzeldi. Yeniden yapılanan kadrolarda takım olma süreci haftalar alabiliyor. Bu süreçte ortaya çıkan üstün bireysel performanslar maç kurtarabiliyor. Ne yazık ki Saracoğlu’nda ofansif oyuna katkıda Nani ve Markovic’in, vuruş ustalığında Van Persie’nin, oyunun genelinde ise Hasan Ali ve Ozan Tufan’ın ön plana çıkan performanslarına karşın; Yeşil Beyazlı takımda beklentilerimizin yüksek olduğu isimler etkisizdi. Umutla gittiğimiz, her hafta önceki haftaya göre gelişim beklediğimiz kadro henüz umut vermiyor. Norveç’in orta sınıf takımı Molde kadar olamıyoruz. Bu da üzüntü veriyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.