Hava Durumu

İyi mücadelenin karşılığı üç puan

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 04:49
Keyifli başlayan bayram keyifle bitti. Arifeye üç puanla giren Bursaspor’un bayram sonu hanesinde 9 puan yazıyor. Ligin adı gibi gerçek bir süper lig mücadelesi izledik Timsah Arena’da.
Her iki takım adına da olağanüstü mücadele vardı sahada.
Hamza Hamzaoğlu Fenerbahçe önünde kazanan dirençli, iyi savunan kadroyu bozmamıştı.
Nakoulma, Umut, Deniz, Welliton gibi son derece etkili, açık alan bulduğunda ciddi tehdit oluşturan hücumculara sahip Kayseri karşısında yenilen gol dışında birkaç pozisyondan fazla vermeden oynamak, Yeşil Beyazlılar’ın takım savunması adına övgüye değer.
Üstelik uzatmayla beraber son 26 dakika bir kişi eksik oynandı.
Bu sezona bir başka başlayan Batalla olgunluk döneminde olağanüstü futbol zekasıyla, olağanüstü profesyonel kişiliğiyle, herhalde sadece Bursasporluların değil, futbolla ilgili herkesin saygısını kazanıyor. Gollerine devam ediyor, asist yapıyor, geçmişten farklı olarak bu sezon savunmaya da katkıda bulunuyor. 
Dün geceki galibiyetin yine başaktörüydü.
Son derece disiplinli oynayan rakip karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Yeşil Beyazlı takım oyunu çabuklaştırabildiği, kanatlara taşıyabildiği bölümlerde özellikle Del Valle’yle getirdiği toplarla etkili oldu. Merkezde Şamil Faty iyi ikili oldular. 
İleri uçta Kubilay olağanüstü efor harcadı.Kayseri’nin fiziği güçlü stoperleri Mabiala ve Kana Bıyık ile maç boyunca boğuştu, takım savunmasına da ciddi katkı yaptı, maçın son dakikasında diri kalıp, Sercan’a asisti yapan yine Kubilay’dı.
Gelgitlerle dolu bitiş düdüğüne kadar heyecanı bitmeyen, sonucu öngörülemeyen maçta 1-0 geriye düştükten sonra ilk yarı sonu beraberliği getiren Batalla golüyle devre arasına girmek, ikinci yarı için umutları artırırdı.
İsmail’in kızarmasıyla beraberliğe razı havaya bürünen maçta eksik Bursaspor önünde fazla öne çıkan ve riske giren Kayserispor’a karşı istediği kontra şanslarını bulan Yeşil Beyazlı takım Jorquera ile Sercan’la gole ulaşıp iyi mücadelesinin karşılığını üç puanla aldı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.