Hava Durumu

Bursa büyürse Türkiye büyür

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2017 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2017 08:20

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlı telaş başladı. Kıyafetten kozmetiğe, hediyelik eşyadan gıdaya kadar birçok ürün alıcılarını bekliyor.
Bursa'da bayramlık almak isteyen vatandaşların bu bayramda tercihi yine büyük ihtimalle Tarihi Kapalı Çarşı olacak. Her bütçeye uygun bayramlıkların bulunduğu çarşının önümüzdeki günlerde daha da hareketlenmesi bekleniyor.
Hatırlanacağı gibi BTSO öncülüğünde düzenlenen '2. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' de 2 Haziran'da başladı. İndirim günleri Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 31 Ağustos'a kadar sürecek .
Her 100 TL'lik alışverişte müşteriler, 10 adet otomobil, 10 adet dizüstü bilgisayar ve 10 adet cep telefonu kazanma şansı yakalayacak.
Ramazan Bayramı'nın etkisiyle de alışveriş günleri kapsamında bölgede yaklaşık 40 milyon liralık ciro hedefleniyor. Yaklaşık 3 ay süresince ekonomide yaşanacak bu hareketlilik öyle görünüyor ki esnafa da büyük moral olacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin öncülüğünde 'Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi' dünyaya örnek bir restorasyondan geçti. 4 mevsim hizmet veren bir yapıya bürünen bölge, Türkiye'nin örnek çarşıları arasında yer alıyor.
Hiç kuşkusuz alışveriş günleri bölgenin ticaretinin canlanmasının yanı sıra Bursa'nın tanıtımına büyük katkı koyacaktır. Şu bir gerçek ki çarşı büyürse Bursa büyür, Bursa büyürse Türkiye büyür.

-Nilüfer'de hafriyat kirliliği

Kentsel dönüşüm rüzgarının estiği Bursa'da hafriyat kamyonları yollara büyük zarar veriyor.
Özellikle Nilüfer FSM bölgesindeki birçok cadde çöküntü içerisinde.
Dönüşüm kapsamında yıkılan binalarda dozer ve kepçeler aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Binaların molozları ise kamyonlara yüklenerek başka noktalara naklediliyor.
Ancak, bu nakil sırasında aşırı yüklenen kamyonlar yollara büyük zarar veriyor. Çöken yollar, hem sürücülere, hem yayalara zor anlar yaşatıyor.
Bozulan asfaltı tamir etmek için belediye devreye girerken, milli servet zarar görüyor.
Ayrıca, sürücülerin küçük dikkatsizleri büyük tehlikeler doğurabiliyor.

-Kumara yakın takip...

Bursa Emniyet Müdürlüğü kentin yaşanabilir huzurlu bir şehir olabilmesi için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.
Maddi kayıplara yol açarak aile içi şiddet, boşanma ve psikolojik sorunlara neden olan kumarın toplumlarda büyük yara açtığı bir gerçek. Bunun önüne geçmek için güvenlik güçleri önemli çalışmalar yürütüyor.
Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın yönetiminde uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe indiren emniyet güçleri içinde bulunduğumuz ramazan ayında kahvehaneleri de yakın takibe aldı.

Eşzamanlı olarak kent merkezindeki birçok kahvehaneye 'tombala operasyonu' düzenleyen polis işyeri sahiplerini kumar oynatmamaları konusunda uyardı.
Ramazan ayı süresince sivil ekipler kahvehaneleri gözetim altında tutacak ve kurallara uymayarak kumar oynatan işletmelerin kapısına kilit vurulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.